Lise Lystlund - kendt fra Saftkogeriet Lystlunden i Egtved - vil på dette lille hyggelige kursus, give dig "MULIGHEDEN FOR AT LÆRE HENDES GODE TIPS OG TRICKS"-så du opdager "simpelheden" i
at gemme sommeren, på glas eller flaske.Dette kursus h...
Lise Lystlund - kendt fra Saftkogeriet Lystlunden i Egtved - vil på dette lille hyggelige kursus, give dig "MULIGHEDEN FOR AT LÆRE HENDES GODE TIPS OG TRICKS"-så du opdager "simpelheden" i at gemme sommeren, på glas eller flaske.Dette kursus hen...
Elsker du ’Nak og æd’ - eller har
du bare lyst til at komme ud og gå i naturen - og snakke med andre mænd, i et nyt
uforpligtende fællesskab? Så kom med!! :) I skal mødes 4 forskellige skønne steder i trekantområdet:Kirkeskoven v/BørkopTrelde v/...
Holdet starter denne sæson op, med en ny underviser, og det er intet mindre end Jeanette Sørensen der faktisk er fra lokalområdet - nærmere betegnet Hvirring - men Jeanette er måske bedre kendt som en af deltagerne fra TV programmet Master Chef. H...
At tabe sig, kan være let nok i starten, men selve vægttabsprocessen kan være ødelæggende for din
livskvalitet.
Ofte fyldt med afsavn og restriktioner, og tit ser man at vægttabet ikke holder særlig længe.
Hvordan skaber du sunde spisevaner -...
Vi laver mad efter - og med årstidens råvarer- og sammensætter menu udfra hvad kursisterne har lyst til at lære at lave.Vi har også gang i dejfadet en gang imellem, så der laves gode brød til f.eks. morgenbordet.Vi har det sjovt og hyggeligt på...
Her tager vi fat på 2 klassikere, der er skønne at kunne tage frem hen over julen. Vi skal lave
æble-saft / -gelé og ribs-saft / -gelé.
Lise Lystlund - kendt fra Saftkogeriet Lystlunden i Egtved - vil på dette lille hyggelige kursus, give...
Kurset til dig der IKKE selv har bær i havenHer tager vi fat på 2 klassikere, der er skønne at kunne tage frem hen over julen. Vi skal lave
æble-saft / -gelé og ribs-saft / -gelé.
Lise Lystlund - kendt fra Saftkogeriet Lystlunden i Egtved...
Vi laver mad efter - og med årstidens råvarer- og
sammensætter menu udfra hvad kursisterne har lyst til at lære at lave.Vi har også gang i dejfadet en gang imellem, så der laves gode brød til f.eks. morgenbordet.
Vi har det sjovt og hyggeligt på...
At tabe sig, kan være let nok i starten, men selve vægttabsprocessen kan være ødelæggende for din
livskvalitet.
Ofte fyldt med afsavn og restriktioner, og tit ser man at vægttabet ikke holder særlig længe.
Hvordan skaber du sunde spisevaner -...
Vi har kurser inden for madlavning, bagning og surdej. På vores kurser lærer du at mestre madlavnings- og bageteknikker og du bliver undervist i råvarer, smagskombinationer og ingredienser. Madlavning er et håndværk, som alle kan lære at mestre. Lær at tilberede lækker mad, så du kan imponere dig selv, dine venner og din familie med et velsmagende måltid.
Hyggelig og sjovt På vores hold er det både hyggeligt og sjovt at lave mad og bage brød. Vi laver hverdagsmad og afprøver forskellige teknikker sammen, udforsker gastronomiens verden og får en hyggelig snak mens maden spises. Få en spændende, lærerig og hyggelig aften i selskab med din underviser og medkursister.
Balance mellem grundsmagene giver velsmagende mad Velsmagende måltider indeholder meget ofte alle fem grundsmage. Når man smager sin mad til, kan man derfor med fordel skabe en god balance mellem alle grundsmagene.
Prøv at eksperimentere med at tilsætte f.eks. sukker(sødt), citron(surt), krydderurter(bitter) og fiskesovs(salt og umami) til dine gryderetter.
Umami – hvad er det? Umami er den femte grundsmag. Sammen med sødt, surt, salt og bittert udgør den de fem smage, som vi mennesker med vores smagssans kan registrere. Ordet ”umami” kommer fra japansk, og betyder ”velsmag”. Fødevarer, der indeholder umami er bland andet svampe, tang, parmesan, bacon, soyasovs, fiskesovs samt friske og i særdeleshed soltørrede tomater.
Der skal brød til De seneste år er det blevet meget populært at bage brød og andet bagværk ved hjælp af surdej. Surdej kan bruges som hævemiddel i stedet for (eller som supplement til) gær både når der bages rugbrød og lyst brød. Når man bager med surdej, får brødet en syrlig smag og en sej, sprød konsistens.
Surdej laves ved at blande vand og mel. Herefter skal surdejen stå i noget tid, hvorefter den skal fodres og passes. En surdej kan, men den rette pasning, holde sig i live igennem generationer.
Vi guider dig På vores kurser guider vi dig igennem madlavning og brødbagning og møder du altid kompetente undervisere, som er dygtige i deres fag og gode til at lære fra sig.