Flere byer at vælge imellem, hvis du gerne vil lære at lave mad.

Kurser i madlavning, brødbagning og surdej

Sorter efter

mandag den 20.09.21

Madlavning og bagning for mænd

  • Næsten fyldt
  • Egtved
  • Er startet - kl. 18:30 - 21:30 om mandagen
Underviser 

Vi laver mad efter - og med årstidens råvarer-  og sammensætter menu udfra hvad kursisterne har lyst til at lære at lave.Vi har også gang i dejfadet en gang imellem, så der laves gode brød til f.eks. morgenbordet. Vi har det sjovt og hyggeligt på...

Se hold og info

tirsdag den 28.09.21

Madlavning Uldum skole - for mænd

  • Ledige pladser
  • Uldum
  • Er startet - kl. 18:30 - 21:32 om tirsdagen

Holdet starter denne sæson op, med en ny underviser, og det er intet mindre end Jeanette Sørensen der faktisk er fra lokalområdet - nærmere betegnet Hvirring - men Jeanette er måske bedre kendt som en af deltagerne fra TV programmet Master Chef. H...

Se hold og info

onsdag den 29.09.21

Madlavning og bagning for mænd

  • Ledige pladser
  • Egtved
  • Er startet - kl. 18:30 - 21:30 om onsdagen
Underviser 

Vi laver mad efter - og med årstidens råvarer-  og sammensætter menu udfra hvad kursisterne har lyst til at lære at lave.Vi har også gang i dejfadet en gang imellem, så der laves gode brød til f.eks. morgenbordet.Vi har det sjovt og hyggeligt på...

Se hold og info

mandag den 21.02.22

Daniels madmænd !

  • Ledige pladser
  • Børkop
  • mandag den 21.02.22 kl. 18:30 - 21:30
Underviser 

Mandagshold for madmænd........og holdet er dedikeret de mænd, herrer og drenge, der gerne vil lave mad - om det er for at imponere eller for at overleve - eller bare helt almindelig interesse, gør ikke så meget. Måske du er nybegynder - måske du...

Se hold og info

tirsdag den 22.02.22

Surdejskursus i Vejle

  • Ledige pladser
  • Vejle
  • tirsdag den 22.02.22 kl. 18:00 - 21:00
Underviser 

Bagebogsforfatteren og tidligere ejer af surdejsbageriet Brød & Co i Vejle - Simon Clemens, er klar til at hjælpe dig i gang, med at skabe din helt egen Brødfabrik i dit eget køkken. Kurset handler om at give en grundviden om surdej, specialde...

Se hold og info

tirsdag den 08.03.22

Madlavning Uldum skole - for mænd

  • Ledige pladser
  • Uldum
  • tirsdag den 08.03.22 kl. 18:30 - 21:30

Holdet starter denne sæson op, med en ny underviser, og det er intet mindre end Jeanette Sørensen der faktisk er fra lokalområdet - nærmere betegnet Hvirring - men Jeanette er måske bedre kendt som en af deltagerne fra TV programmet Master Chef. H...

Se hold og info

Vil du gerne blive fortrolig i dit eget køkken?

Vi har kurser inden for madlavning, bagning og surdej. På vores kurser lærer du at mestre madlavnings- og bageteknikker og du bliver undervist i råvarer, smagskombinationer og ingredienser. Madlavning er et håndværk, som alle kan lære at mestre. Lær at tilberede lækker mad, så du kan imponere dig selv, dine venner og din familie med et velsmagende måltid.

Hyggelig og sjovt
På vores hold er det både hyggeligt og sjovt at lave mad og bage brød. Vi laver hverdagsmad og afprøver forskellige teknikker sammen, udforsker gastronomiens verden og får en hyggelig snak mens maden spises. Få en spændende, lærerig og hyggelig aften i selskab med din underviser og medkursister.

Balance mellem grundsmagene giver velsmagende mad
Velsmagende måltider indeholder meget ofte alle fem grundsmage. Når man smager sin mad til, kan man derfor med fordel skabe en god balance mellem alle grundsmagene.

Prøv at eksperimentere med at tilsætte f.eks. sukker(sødt), citron(surt), krydderurter(bitter) og fiskesovs(salt og umami) til dine gryderetter.

Umami – hvad er det?
Umami er den femte grundsmag. Sammen med sødt, surt, salt og bittert udgør den de fem smage, som vi mennesker med vores smagssans kan registrere. Ordet ”umami” kommer fra japansk, og betyder ”velsmag”. Fødevarer, der indeholder umami er bland andet svampe, tang, parmesan, bacon, soyasovs, fiskesovs samt friske og i særdeleshed soltørrede tomater.

Der skal brød til
De seneste år er det blevet meget populært at bage brød og andet bagværk ved hjælp af surdej. Surdej kan bruges som hævemiddel i stedet for (eller som supplement til) gær både når der bages rugbrød og lyst brød. Når man bager med surdej, får brødet en syrlig smag og en sej, sprød konsistens.

Surdej laves ved at blande vand og mel. Herefter skal surdejen stå i noget tid, hvorefter den skal fodres og passes. En surdej kan, men den rette pasning, holde sig i live igennem generationer.

Vi guider dig
På vores kurser guider vi dig igennem madlavning og brødbagning og møder du altid kompetente undervisere, som er dygtige i deres fag og gode til at lære fra sig.