LOF Trekanten – kurser og aftenskole
Vigen 15 7080 Børkop
LOF på FacebookKurser i madlavning, brødbagning og surdej
Vi har kurser inden for madlavning, bagning og surdej. På vores kurser lærer du at mestre madlavnings- og bageteknikker og du bliver undervist i råvarer, smagskombinationer og ingredienser. Madlavning er et håndværk, som alle kan lære at mestre. Lær at tilberede lækker mad, så du kan imponere dig selv, dine venner og din familie med et velsmagende måltid.
Hyggelig og sjovt
På vores hold er det både hyggeligt og sjovt at lave mad og bage brød. Vi laver hverdagsmad og afprøver forskellige teknikker sammen, udforsker gastronomiens verden og får en hyggelig snak mens maden spises. Få en spændende, lærerig og hyggelig aften i selskab med din underviser og medkursister.
Balance mellem grundsmagene giver velsmagende mad
Velsmagende måltider indeholder meget ofte alle fem grundsmage. Når man smager sin mad til, kan man derfor med fordel skabe en god balance mellem alle grundsmagene.
Prøv at eksperimentere med at tilsætte f.eks. sukker(sødt), citron(surt), krydderurter(bitter) og fiskesovs(salt og umami) til dine gryderetter.
Umami – hvad er det?
Umami er den femte grundsmag. Sammen med sødt, surt, salt og bittert udgør den de fem smage, som vi mennesker med vores smagssans kan registrere. Ordet ”umami” kommer fra japansk, og betyder ”velsmag”. Fødevarer, der indeholder umami er bland andet svampe, tang, parmesan, bacon, soyasovs, fiskesovs samt friske og i særdeleshed soltørrede tomater.
Der skal brød til
De seneste år er det blevet meget populært at bage brød og andet bagværk ved hjælp af surdej. Surdej kan bruges som hævemiddel i stedet for (eller som supplement til) gær både når der bages rugbrød og lyst brød. Når man bager med surdej, får brødet en syrlig smag og en sej, sprød konsistens.
Surdej laves ved at blande vand og mel. Herefter skal surdejen stå i noget tid, hvorefter den skal fodres og passes. En surdej kan, men den rette pasning, holde sig i live igennem generationer.
Vi guider dig
På vores kurser guider vi dig igennem madlavning og brødbagning og møder du altid kompetente undervisere, som er dygtige i deres fag og gode til at lære fra sig.