Vi laver mad efter - og med årstidens råvarer- og
sammensætter menu udfra hvad kursisterne har lyst til at lære at lave.Vi har også gang i dejfadet en gang imellem, så der laves gode brød til f.eks. morgenbordet.
Vi har det sjovt og hyggeligt på...
Holdet starter denne sæson op, med en ny underviser, og det er intet mindre end Jeanette Sørensen der faktisk er fra lokalområdet - nærmere betegnet Hvirring - men Jeanette er måske bedre kendt som en af deltagerne fra TV programmet Master Chef. H...
Vi laver mad efter - og med årstidens råvarer- og sammensætter menu udfra hvad kursisterne har lyst til at lære at lave.Vi har også gang i dejfadet en gang imellem, så der laves gode brød til f.eks. morgenbordet.Vi har det sjovt og hyggeligt på...
EKSTRA HOLD - pga stor efterspørgsel, har vi oprettet dette mandagshold........og holdet er dedikeret de mænd, herrer og drenge, der gerne vil imponere gæsterne og måske kæresten eller hustruen :) Det er en rigtig god ide, hvis man ved lidt om hva...
Dette hold om onsdagen, er dedikeret de mænd, herrer og drenge, der gerne vil imponere gæsterne og måske kæresten eller hustruen :) Det er en rigtig god ide, hvis man ved lidt om hvad de forskellige gryder og pander skal bruges - med andre ord, i...
DEN BEDSTE RESTAURANT, ER DEN VI ÅBNER D. 10. MARTS :) Endelig - nu må vi samles udendørs igen, og vores dygtige underviser Kjeld, er klar med 2 gange madlavning, under åben himmel.Vi mødesi Andkær Vig hvor Kjeld er klar med råvarerne og klar til...
DEN BEDSTE RESTAURANT, ER DEN VI ÅBNER D. 8. MARTS :) Endelig - nu må vi samles udendørs igen, og vores dygtige underviser Jeanette, er klar med 2 gange madlavning, under åben himmel.Vi mødes på Naturlegepladsen hvor Jeanette er klar med råvarern...
Vi laver mad efter - og med årstidens råvarer- og
sammensætter menu udfra hvad kursisterne har lyst til at lære at lave.Vi har også gang i dejfadet en gang imellem, så der laves gode brød til f.eks. morgenbordet.
Vi har det sjovt og hyggeligt på...
Vi laver mad efter - og med årstidens råvarer- og sammensætter menu udfra hvad kursisterne har lyst til at lære at lave.Vi har også gang i dejfadet en gang imellem, så der laves gode brød til f.eks. morgenbordet.Vi har det sjovt og hyggeligt på...
Vi har kurser inden for madlavning, bagning og surdej. På vores kurser lærer du at mestre madlavnings- og bageteknikker og du bliver undervist i råvarer, smagskombinationer og ingredienser. Madlavning er et håndværk, som alle kan lære at mestre. Lær at tilberede lækker mad, så du kan imponere dig selv, dine venner og din familie med et velsmagende måltid.
Hyggelig og sjovt På vores hold er det både hyggeligt og sjovt at lave mad og bage brød. Vi laver hverdagsmad og afprøver forskellige teknikker sammen, udforsker gastronomiens verden og får en hyggelig snak mens maden spises. Få en spændende, lærerig og hyggelig aften i selskab med din underviser og medkursister.
Balance mellem grundsmagene giver velsmagende mad Velsmagende måltider indeholder meget ofte alle fem grundsmage. Når man smager sin mad til, kan man derfor med fordel skabe en god balance mellem alle grundsmagene.
Prøv at eksperimentere med at tilsætte f.eks. sukker(sødt), citron(surt), krydderurter(bitter) og fiskesovs(salt og umami) til dine gryderetter.
Umami – hvad er det? Umami er den femte grundsmag. Sammen med sødt, surt, salt og bittert udgør den de fem smage, som vi mennesker med vores smagssans kan registrere. Ordet ”umami” kommer fra japansk, og betyder ”velsmag”. Fødevarer, der indeholder umami er bland andet svampe, tang, parmesan, bacon, soyasovs, fiskesovs samt friske og i særdeleshed soltørrede tomater.
Der skal brød til De seneste år er det blevet meget populært at bage brød og andet bagværk ved hjælp af surdej. Surdej kan bruges som hævemiddel i stedet for (eller som supplement til) gær både når der bages rugbrød og lyst brød. Når man bager med surdej, får brødet en syrlig smag og en sej, sprød konsistens.
Surdej laves ved at blande vand og mel. Herefter skal surdejen stå i noget tid, hvorefter den skal fodres og passes. En surdej kan, men den rette pasning, holde sig i live igennem generationer.
Vi guider dig På vores kurser guider vi dig igennem madlavning og brødbagning og møder du altid kompetente undervisere, som er dygtige i deres fag og gode til at lære fra sig.
Hjemmesiden bruger cookies
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den. Ved at bruge hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.