Om Folkeoplysningen

Om Folkeoplysningen

Folkeoplysende aktiviteterFolkeoplysning er grundlaget for alle LOF's aktiviteter. Det betyder, at vores undervisning, foredrag og arrangementer er tilrettelagt med henblik på oplysning, demokrati og medborgerskab.

Det kræver ikke særlige forudsætninger at være aktiv i LOF. Vores aktiviteter er kendetegnet ved, at alle kan deltage uden forhåndskundskaber eller særlige evner. Alt hvad der kræves er nysgerrighed og ønsket om at udvikle sig og blive dygtigere. 

Gennem vores aktiviteter ønsker vi at give deltagerne den viden og de kompetencer, de har brug for for at blive klogere på sig selv og verden omkring os.

Som oplysningsforbund arbejder vi i henhold til folkeoplysningsloven fra 2. juni 2011.

Folkeoplysningens historie fortalt på syv minutter 
Se en ny animationsfilm om folkeoplysningens historie. På syv minutter bevæger vi os fra Grundtvigs opgør med den sorte skole i 1800-tallet til dagens brogede billede af folkeoplysende aktiviteter. Filmen fortæller om folkeoplysningen som en af de største folkebevægelser i Danmark, som begyndte med Grundtvigs rungende NEJ til den sorte terpeskole. Grundtvigs tanker omsættes til den nye skoleform, nemlig højskolerne. Herefter følger andelsbevægelsen, de fem store oplysningsforbund og en række folkeoplysende foreninger.