• Henrik Vestergaard

    Henrik Vestergaard, årgang 1947, opvokset i Flensborg, er dansk sydslesviger, som i 2015 også blev lovformelig tysk statsborger. Han betegner sig selv som en rigtig hjemmegroet dansk-tysk grænselandsborger, der har det motto, at hvad den éne part fik tilkendt i 1920-afstemningen, skal den anden også lære at kende og nyde! – og selvfølgelig vice versa!

    For kommunen Sønderborgs indbyggere, nye som gamle, er en oplevelse af Flensborg som Hertugdømmet Slesvigs største købstad og havneby, ja hovedstad, over prøjsisk/tysk imperie-´drømmeby´ fra start til bogstavelig undergang, til nu at være en attraktiv og pulserende handels- og universitetsby med internationalt flair ”lige på den anden side af grænsen”, blevet til et ”must” for alle der bor i det spændende dansk-tyske nærområde med europæisk udsyn.  

    Som gæst på turene ”Flensborg: I går, i dag og i morgen!” er der tale om mere end et vanligt nabobesøg – det er en ægte ”Aha!”-oplevelse i det gode naboskabs ånd!

En bid af Flensborg!

Kulinarisk, historisk byvandring med fisk, rom og romkugler – og Currywurst!

Kom med på en "efterårs-smagstur" til Flensborg lørdag den 9. oktober 2021, hvor Henrik Vestergaard tager os med bagom de traditionelle flensborgske specialiteter under hovedtemaerne rom, fisk - og Currywurst!


Vi starter kl. 11 på havnemolen overfor Søfartsmuseet, som spiller en stor rolle i byens historie; her lægger vi ud med en traditionel 'Fischbrøtchen', mens Henrik fortæller. Herefter går vi over på museet, hvor vi skal smage en original Flensborg-romkugle, som vi nyder til en god kop kaffe.


Mange ved det nok ikke, men Flensborg var i mange år én af Europas største rombyer – det danske monarkis største! – så vi fortsætter i ‘rom-sporet’ op til Johannsen Rom, hvor Henrik fortæller, viser rundt og vi smager på sagerne.


I midtbyen gør vi stop på Borgerforeningen, der serverer en lækker fiskesuppe, inden turen går videre til et glas vin hos Braasch og slutter med byens bedste Currywurst i Rødegade/Rote Straße, som jo er et must når man er på disse kanter.


Her slutter den officielle tur omkring kl. 18.00, hvorefter alle forhåbentlig er blevet godt mætte og en hel del klogere på den flensborgske madkultur og historie.

Den 7 timer guidede tur koster 399 kr. pr. person, men herudover skal hver deltager medbringe 25 euro i kontanter til betaling af maden undervejs.

Praktisk info

Den 7 timer guidede tur koster 399 kr. pr. person, men herudover skal hver deltager medbringe 25 euro i kontanter til betaling af maden undervejs.

Det anbefales at parkere på havnen
Nummer
212928 - En bid af Flensborg!
Første mødegang
lørdag den 09.10.21 kl. 11:00 - 18:00
Undervisere
Adresse

Molen overfor søfartsmuseet, Schiffbrücke 39, 24939 Flensborg

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 399,00
lørdag den 09.10.21

Kl. 11:00 - 18:00

Henrik Vestergaard

Schiffbrücke 39, 24939 (Molen)

Se på kort