• Henrik Vestergaard

    Henrik Vestergaard, årgang 1947, opvokset i Flensborg, er dansk sydslesviger, som i 2015 også blev lovformelig tysk statsborger. Han betegner sig selv som en rigtig hjemmegroet dansk-tysk grænselandsborger, der har det motto, at hvad den éne part fik tilkendt i 1920-afstemningen, skal den anden også lære at kende og nyde! – og selvfølgelig vice versa!

    For kommunen Sønderborgs indbyggere, nye som gamle, er en oplevelse af Flensborg som Hertugdømmet Slesvigs største købstad og havneby, ja hovedstad, over prøjsisk/tysk imperie-´drømmeby´ fra start til bogstavelig undergang, til nu at være en attraktiv og pulserende handels- og universitetsby med internationalt flair ”lige på den anden side af grænsen”, blevet til et ”must” for alle der bor i det spændende dansk-tyske nærområde med europæisk udsyn.  

    Som gæst på turene ”Flensborg: I går, i dag og i morgen!” er der tale om mere end et vanligt nabobesøg – det er en ægte ”Aha!”-oplevelse i det gode naboskabs ånd!

Guidet juletur i Flensborg - 27/11

-de smukkeste baggårde og gader, lækreste julegodter & lokale fortællinger

Måske du før har været en tur op/ned ad gågaden i Flensborg ved juletid og indsnuset den hyggelige stemning? I år kan oplevelsen blive endnu mere autentisk, lokal og vellykket, når vi inviterer på guidet juletur med Henrik Vestergaard som fantastisk turguide!
Henrik kender alle de smukke baggårde og købmandsgårde, som I besøger 'i julelampernes skær'; han sørger for helt unikke smagsoplevelser og fortællinger hos nogle af de ældste restaurationer og forretninger i byen, véd præcis hvilke boder på Strøget, der har det bedste 'mundgodt' - og så er han, frem for alt, en fremragende fortæller, med en enorm historisk viden om Flensborg by og de torve, gader, Nikolajkirken m.v. I passerer undervejs.

Med andre ord en fantastisk mulighed for at føre en ekstra dimension til årets juletur til Flensborg. Turen tager halvanden times tid, og kan jo fint kombineres med juleshopping 'på egen hånd' enten før eller efter...

Nummer
212951 - Guidet juletur i Flensborg - 27/11
Første mødegang
lørdag den 27.11.21 kl. 16:15 - 17:45
Undervisere
Adresse

Rote Strasse/Rathausplatz, DE 24939 Flensborg,

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 130,00
lørdag den 27.11.21

Kl. 16:15 - 17:45

Henrik Vestergaard

DE 24939 Flensborg, (Ud for Sydbanks ny bygning)

Se på kort