• Henrik Vestergaard

    Henrik Vestergaard, årgang 1947, opvokset i Flensborg, er dansk sydslesviger, som i 2015 også blev lovformelig tysk statsborger. Han betegner sig selv som en rigtig hjemmegroet dansk-tysk grænselandsborger, der har det motto, at hvad den éne part fik tilkendt i 1920-afstemningen, skal den anden også lære at kende og nyde! – og selvfølgelig vice versa!

    For kommunen Sønderborgs indbyggere, nye som gamle, er en oplevelse af Flensborg som Hertugdømmet Slesvigs største købstad og havneby, ja hovedstad, over prøjsisk/tysk imperie-´drømmeby´ fra start til bogstavelig undergang, til nu at være en attraktiv og pulserende handels- og universitetsby med internationalt flair ”lige på den anden side af grænsen”, blevet til et ”must” for alle der bor i det spændende dansk-tyske nærområde med europæisk udsyn.  

    Som gæst på turene ”Flensborg: I går, i dag og i morgen!” er der tale om mere end et vanligt nabobesøg – det er en ægte ”Aha!”-oplevelse i det gode naboskabs ånd!

Guidet juletur i Flensborg - 25/11

-de smukkeste baggårde og gader, lækreste julegodter & lokale fortællinger

Turen begynder neden for Rådhuset i Rødegade ud for Sydbank, hvor vi skal starte med at se nogle af de smukkeste baggårde i ”julelampernes skær”. Vi går forbi Søndertorv og Nikolaikirken, med juletorvets store julepyramide og indkøbscentrene Galerie og Holmpassagen, og videre forbi nogle af de større købmandsgårde, her specielt ”Bommerlunder-Hof”, hvor vi kan nyde lidt af den gode gamle storby-stemning med juletidens ”voldsomme trængsel og alarm” - fra før verden gik af lave! Er vi heldige, når vi at få en portion gule ærter ved ”Gulash-kanonen” i Nikolaigade – ellers nyder vi en crêpe i Borgerforeningens gård eller andet mundgodt, der kan købes på byens julestrøg.

Guide på turen: Henrik Vestergaard

LOF har mange julekurser i hele landet, se listen her jul

Nummer
222957 - Guidet juletur i Flensborg - 25/11
Første mødegang
fredag den 25.11.22 kl. 15:00 - 17:00
Undervisere
Adresse

Rote Strasse/Rathausplatz, DE 24939 Flensborg,

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 130,00
fredag den 25.11.22

Kl. 15:00 - 17:00

Henrik Vestergaard

DE 24939 Flensborg, (Ud for Sydbanks ny bygning)

Se på kort