• Susse Wold
    Efter teaterskolen blev Susse Wold hurtigt en af Det Kongelige Teaters førende unge skuespillerinder, men mange af de andre københavnske teatre har også nydt godt af hendes helt specielle talent. Hun har spillet utallige hovedroller af vidt forskellig art, fra tragedier over musicals til lystspil og farcer: Af Shakespeare har hun bl.a. spillet både Ophelia og Dronningen i Hamlet, Cressida i Troilus og Cressida, Portia i Købmanden i Venedig, Viola og Olivia i Helligtrekongers aften og Beatrice i Stor ståhej for Ingenting. Hun har spillet Candida i Shaws Candida og Eliza i Pygmalion, Lulu i Wedekinds Lulu samt Friherreinden i Strindbergs Båndet og fru Alving i Ibsens Gengangere. Susse Wold har også spillet Maggie i Arthur Millers Efter Syndefaldet og Amelie i Feydeau's farce Tag dig lidt af Amelie. Hun spillede Roxie Hart i Chicago, og hun spillede Amanda i Noël Cowards Privatliv i næsten 1.000 opførelser, både i Stockholm og i København. Susse Wold har spillet Orlando, en dramatisering af Robert Wilson, baseret på en roman af Virginia Woolf og hun har spillet skuespillerinden i Tennessee Williams En duft af Ungdom. Hun har også portrætteret Karen Blixen i forestillingen At elske sin Skæbne, baseret på Blixens breve fra Afrika, og hun har opført H.C. Andersens eventyr Snedronningen. Susse Wold har også spillet Irina i P.O. Enquists udgave af Tjekovs Tre Søstre, og senest har hun spillet Kærestebreve af A.R. Gurney, igen i samspil med Bent Mejding. Susse Wold har medvirket i utallige roller på TV og film, senest i Thomas Vinterbergs prisbelønnede Jagten. I den seneste tid har hun rejst over hele landet med sine foredrag Bevægelse og Fremkaldt, sidstnævnte baseret på hendes meget roste selvbiografi af samme navn. Hun har turneret i U.S.A. med Finn Methlings monolog Rejsen til de Grønne Skygger – og for sin indsats med at læse H.C. Andersens eventyr på dansk og engelsk rundt om i det meste af verden har hun modtaget både H.C. Andersen Medaljen og H.C. Andersen Prisen, og i 2004 er hun blevet udnævnt til H.C. Andersen-ambassadør. Siden 1985 har Susse Wold været præsident for AIDS Fondet. Hun har modtaget næsten alle de hæderspriser, en skuespillerinde kan få, og Dronningen har udnævnt hende til Ridder Af Dannebrog af 1. grad.

Susse Wold - Bevægelse

“Da jeg skrev Fremkaldt for 10 år siden, havde jeg stor fornøjelse af at komme rundt i landet og fortælle om min bog. Det har været godt at blive fremkaldt, men et fast billede er ikke levende. I et univers som hele tiden bevæger sig, er der ikke noget som er statisk. Derfor er bevægelse og forandring så vigtig, for man bliver altid belønnet med ny viden og udvikling.

Nu har jeg skrevet en ny bog som jeg har kaldt Bevægelse. Den vil jeg glæde mig til at fortælle om. I titlen ligger både den indre mening af ordet, hvor jeg bliver følelsesmæssigt berørt af de ting, jeg møder, og den fysiske mening hvor jeg bevæger mig ud i verden og oplever ting, som lærer mig noget om min egen mulighed for konstant forandring.

Bogen er en fortælling om, hvad jeg har lært af de mennesker, jeg har mødt, og de ting jeg har oplevet.

På teateret som i livet gælder det om at svare, når ens stikord falder. Livet har givet mig mange fristende stikord, og jeg har svaret på mange af dem. Det fortæller jeg om.

Alvorlige og svære ting blander sig med oplevelser med humor og latter. Om jeg er i en sweat lodge på Hawaii med en Shaman, eller om jeg er til et AA møde, om jeg optræder med H.C. Andersen for kronprinsen af Japan, eller om jeg ligger på hjerteafdelingen på Riget, om jeg sidder fast i et mudderhul i Kenya omgivet af løver – eller om jeg går på den røde løber i Cannes til filmfestival. Alle oplevelser har lært mig at se gaven i selv de mest umulige situationer.

I mit foredrag vil jeg fortælle om alle de farverige oplevelser, jeg har haft i mit livstog. Jeg slutter min bog med at lave et interview med mig selv, som jeg kalder ”Hokus pokus – mig selv i focus.”

Her stiller jeg mig selv alle de spørgsmål, som jeg ved, mange gerne har villet spørge mig om, men har syntes var for indiskret. Men da man ikke kan være indiskret overfor sig selv, har jeg lavet et interview , hvor jeg stiller mig selv indiskrete spørgsmål og selv svarer på dem. Spørgsmål om alder, skønhed, kærlighed, ryger og død. Det kapitel vil jeg læse, når jeg holder foredrag. Efter foredraget kan man stille mig alle de indiskrete spørgsmål, man har lyst til.

Bevægelse er:
– Opdagelse
– Opmuntring
– Opblomstring
– Oplevelse

Kom og oplev sammen med mig!

Arrangementet er i samarbejde med Gråsten Handel.

Praktisk info

Kvitteringen fra betalingen er adgangsbilletten
Nummer
192900 - Susse Wold - Bevægelse
Første mødegang
torsdag den 10.10.19 kl. 19:00 - 20:30
Undervisere
Adresse

Anneks, Sejrsvej 101, 6300 Gråsten

Se på kort

Mødegange
1
Foredrag
DKK 175,00
torsdag den 10.10.19

Kl. 19:00 - 20:30

Med Susse Wold

Sejrsvej 101, 6300 (Anneks)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom