Bruger du dit køleskab som din skraldespand? Har du
UFO'er liggende i din fryser? Bliver du altid lokket af mængdetilbud? Smider du
hvert år tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi du glemmer at udnytte dine
al din mad?
Mød kvinden, som bragte fokus på madspild i Danmark, Danmarks førende ekspert
på madspild, Årets Europæer 2020, forfatter og stifter af forbrugerbevægelsen
Stop Spild Af Mad Selina Juul - og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for
at mindske dit eget madspild og få flere penge i budgettet, få mere tid og
samtidig bidrage til et bedre klima.
Hvert år smider vi i Danmark over 700.000 tons god, spiselig mad ud. Heldigvis
er danske forbrugere blevet lidt bedre til at undgå madspild, ikke mindst i
Corona-tiden - men der er stadig lang vej endnu. De 700.000 tons mad, der
årligt spildes i Danmark, svarer til syv gange vægten af Marmorkirken og 3,8 %
af den samlede CO2-udledning, der hvert år udledes fra Danmark. Og på
verdensplan spildes der ca. en tredjedel af alle fødevarer, ifølge FN’s
Fødevareorganisation FAO.
Fokus på klimaet fylder mere og mere i vores hverdag - og klimaforandringerne
er efterhånden umulige at overse. Mange danskere føler sig usikre på, hvad vi
selv skal gøre for at mindske CO2-udslippet. Heldigvis er dét at stoppe
madspild blandt de allermest lavthængende frugter. Faktisk er mindre madspild
din nemmeste indsats i klimakampen. Det gør ikke ondt. Og så sparer du
ovenikøbet tid og penge - og hjælper klimaet lidt på vej.
Mød Selina Juul til et brag af et foredrag - og bliv klogere på den store
problematik om madspild og få nemme og konkrete værktøjer til, hvad du selv kan
gøre for at mindske og reducere madspild i din hverdag.
Om Selina Juul
Selina Juul er Danmarks førende ekspert på madspild, Årets Europæer
2020, prisvindende forfatter og stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af
Mad - Danmarks største bevægelse mod madspild, som hun har stiftet i 2008.
Hun taler i hele verden - fra Vatikanet
til New York til EU til FN og TED. Hun har skrevet over 200 kronikker og
debatindlæg om madspild i danske og internationale aviser og medier, har
skrevet og bidraget til 39 danske og internationale bøger og publikationer om
madspild, bl.a. bogen "Stop spild af mad - En kogebog med mere” og “Mad
med respekt - En familiekogebog, der mindsker madspild”, som hun har forfattet
sammen med Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie. Begge bøger er udgivet på
forlaget Gyldendal og fik danske og internationale priser og anerkendelser.
Restaurant Skyttegaarden, Hjelmalle 44, 6200 Aabenraa ()