• Jakob Jensen

  Jeg hedder Jakob Jensen og underviser i Qi Gong hos LOF. Jeg har en klinik med Kinesisk Akupunktur, AkupunkturSlagelse.dk, ovenpå Vestsjællandscentret. Jeg er uddannet i København og på kurser i USA og Kina. Jeg er meget optaget af den Taoistiske tradition fra det gamle Kina, som stadig lever i dag.

  Qi Gong er kinesiske sundhedsøvelser, som udføres stående. Qi Gong er effektive øvelser til at løsne op i kroppen og fjerne stress. Ligesom i min akupunkturklinik, er det mit ønske at hjælpe folk i gang med Qi Gong, da Qi Gong kan føre til øget bevægelighed, balance og klarhed i hovedet. Nogle oplever også færre smerter. Øvelserne er en slags meditation i bevægelse, med rolige øvelser og fokus på åndedrættet.

  Vi har det gerne sjovt, og når undervisningen foregår udendørs, svinger vi med armene og ryster friskhed i kroppen, mens vi drejer fra side til side.Vi laver udelukkende stående øvelser.

  Jeg underviser indimellem også i Meditation, Tai Chi og Dao-In Kinesisk Yoga.

 • fullName

  Jeg hedder Malene Thastum, og i LOF Sorø kan du møde mig som underviser i Qi Gong, og som dirigent for Sorø Amatørorkester.

  Min baggrund er, at jeg solistuddannet klassisk pianist på konservatoriet. Jeg har i omkring 20 år undervist i klaver, sammenspil m.m. på musikskoler, og har spillet professionelle koncerter i mange forskellige sammenhænge. Jeg synes at det er fantastisk at formidle musik, fordi musikken kan så meget i vores liv: den kan give store oplevelser, den kan være udviklende, den kan trøste, den kan udfordre os, den kan binde os sammen, den kan give os en fornemmelse af noget der er større end det enkelte menneske. Musik har været en del af menneskers liv i mange, mange tusinde år, og jeg vil gerne videregive den værdi der ligger i at være aktiv og udøvende musiker – uanset om man er begynder eller professionel.

  Sideløbende med mit arbejde med musikken har jeg de seneste 15 år dyrket de kinesiske bevægelsesformer Tai Chi og Qi Gong. Jeg har taget en instruktøruddannelse, og har deltaget i kurser hos mange forskellige ”mestre”, både i Danmark og i udlandet. Jeg har undervist i dette i ca.10 år. Jeg har selv oplevet, hvordan de meditative bevægelsesformer har været gavnlige både for min krop og for min psyke, og derfor en stor glæde at kunne formidle denne tradition, der (ligesom musikken) har meget at tilbyde i vores tid.

Qi Gong

Qi Gong er en 5000 år gammel kinesisk bevægelsesform, som er mere relevant end nogen sinde.
Grundprincippet i Qi Gong er, at man ved hjælp af langsomme bevægelser, som koordineres med åndedræt og mentalt fokus, åbner for kroppens energiflow. På den måde styrkes kroppens selv-healende kræfter. Det lyder mærkeligt, hvis man er vant til at forstå kroppen ud fra den vestlige medicins tankegang, men der er faktisk evidens for, at regelmæssig udøvelse af Qi Gong kan forebygge og lindre mange almindelige helbredsproblemer som fx forhøjet blodtryk, knogleskørhed, inflammations-tilstande, angst og depression.
De fleste vil umiddelbart opleve at træningen giver øget velvære, mere ro, bedre søvn, bedre balance og en større kropsbevidsthed.

På dette hold arbejder vi med en række enkle øvelser: stående, siddende og gående. I træningen indgår arbejde med meditation og åndedræt. Øvelserne kan tilpasses den enkeltes eventuelle begrænsninger i bevægeapparatet, og kan derfor udføres af alle.
Hver session afsluttes med liggende afspænding, medbring derfor et tæppe.

Nummer
231210 - Qi Gong
Første mødegang
onsdag den 22.02.23 kl. 09:30 - 11:00
Adresse

Værkerne Sorø Kulturhus, Frederiksvej 27, 4180 Sorø

Se på kort

Mødegange
12
Ny pris (hold er startet)
Almen
DKK 82,00 980,00
onsdag den 22.02.23
Er blevet afholdt
onsdag den 01.03.23
Er blevet afholdt
onsdag den 08.03.23
Er blevet afholdt
onsdag den 15.03.23
Er blevet afholdt
onsdag den 29.03.23
Er blevet afholdt
onsdag den 19.04.23
Er blevet afholdt
onsdag den 26.04.23
Er blevet afholdt
onsdag den 03.05.23
Er blevet afholdt
onsdag den 10.05.23
Er blevet afholdt
onsdag den 17.05.23
Er blevet afholdt
onsdag den 24.05.23
Er blevet afholdt
onsdag den 31.05.23

Kl. 09:30 - 11:00

Jakob Jensen

Frederiksvej 27, 4180 (111)

Se på kort