Foredragsholder

Mit liv på godt og ondt.

 

 

 

 

 

 

Hans Nielsen vil i hans levende foredrag fortælle om op og ned ture på godt og ondt om hans tid før, under og efter hans karriere i speedway.

Hans Nielsen er med utrolige 22 VM-guldmedaljer den mest vindende af de store danske speedwaykoryfæer. Igennem hele 23 sæsoner som professional var han konstant blandt de absolut bedste på slaggerne, hvor han også vandt 21 VM-sølv og bronzemedaljer.

Karrieren som professionel blev indledt, da Hans Nielsen i 1977 rejste til England for at køre for Wolverhampton Wolves, hvor han var udset til at løfte arven efter Ole Olsen. Året inden havde den unge jyde demonstreret sit store talent ved at blive dansk juniormester, og det havde fået den store engelske speedwayklub til at handle hurtigt og tilbyde Hans Nielsen sin første kontrakt.

 

Allerede i sit andet år som professionel var Hans Nielsen sammen med blandt andre Ole Olsen med til at vinde VM for hold. De første rigtig store individuelle triumfer lod dog vente på sig, og i en årrække blev han betegnet som den evige 2´er i de danske aviser. I både 1984 og 1985 måtte han se sig henvist til andenpladsen i kampen om det individuelle VM, og begge gange blev han overgået af sin store rival Erik Gundersen. I 1986 vendte lykken dog for Hans Nielsen, der for første gang blev både individuel verdensmester og individuel mester i den engelske speedwayliga. Bedriften gentog han allerede året efter, hvor han også blev dansk mester for tredje gang i karrieren.

 

Da Hans Nielsen i 1999 valgte at stoppe sin karriere, var han fortsat med helt i toppen af sporten. De sidste fem år af karrieren kastede seks VM-medaljer af sig, og han satte punktum med en individuel VM-bronzemedalje kort før sin 40´ års fødselsdag.

 

Hans Nielsen blev optaget i Hall of Fame i 2011.

 

I sommeren 2019 har du måske set KONGERNES FALD i Victoria biografen i Sorø.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nummer
192900 - Mit liv på godt og ondt.
Første mødegang
onsdag den 27.11.19 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Multisalen, Alleen 8, 4180 Sorø

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 120,00
onsdag den 27.11.19

Kl. 19:00 - 21:00

Med Hans Nielsen

Alleen 8, 4180 (Multisalen)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom