• Gitte Rye


  Portræt af underviser Gitte Rye


  At arbejde med håndværk har altid været en stor del af mit liv, og min mor og mormor har en stor del af skylden for, at jeg elsker at sy. Min mor er vist det, man kan kalde en multikunstner, hun har undervist i syning, er uddannet væverske og strikker en del.

  Min første rigtige kreation var en natkjole til min mor, syet sammen med min mormor på hendes gamle symaskine med håndsving, jeg var ca. 10-11 år. Man kan vist godt sige, at jeg har fået det ind med modermælken.

  For at forbedre mine egne teknikker og lære nyt, har jeg de sidste 10 år taget forskellige kurser rundt om i landet. I 2020 fik jeg efter 1 ½ års uddannelse, mit kursusbevis for Aftenskolelærer i syning ved Fora fagkursus i Odense. Det er ikke uvant for mig at undervise, det gør jeg en del på mit arbejde.

  Jeg er meget glad for at være underviser, da jeg elsker at sy og den passion vil jeg gerne formidle videre til andre. En af de ting jeg lægger vægt på i undervisningen, er at du skal lære teknikkerne at kende. Du vil blive præsenteret for 10 grundteknikker, som er vigtige at lære, for at komme godt i gang. Jeg kalder det ”10 trin til lækker syning” (der er mange flere, som du vil blive introduceret til hen ad vejen).
  At bruge de grundlæggende sy-teknikker er for mig som at bage en kage. Har du ikke grundteknikken på plads, vil det kunne ses i det færdige resultat. Du lærer således, hvordan du kommer frem til et rigtig godt resultat ved hjælp af gode teknikker og tålmodighed.

  Lokalerne, hvor sy-kurset foregår, ligger på Stentegården i Frølunde/Svendstrup ved Korsør. Her har jeg sammen med min søster skabt et hobbyværksted Krea Søstrene. Hvis man vil se, hvad vi laver, så kan man følge os på facebook – søg på Krea Søstrene. Sammen har vi skabt et lille lokalt krea univers, som vi driver på hobby basis. Lokalet er indrettet med det udstyr, der skal til for, at et sy-hold fungerer. Har du ikke en symaskine, har du mulighed for at leje en maskine af mig.

  Jeg er ny underviser i aftenskolen, og jeg glæder mig til at komme i gang og dele min viden og passion med dig. Jeg er gift og har tre store børn. Udover håndarbejde elsker jeg at vandre, dyrke Qi-gong og yoga.  )

Teori i det fri: 10 trin til lækker syning

Kom, hør og få teori i det fri og stil endelig spørgsmål:-)

Én undervisningsgang onsdag d. 7. april

Nu har du mulighed for at få frisk luft samtidig med, at du får en teoretisk gennemgang af 10 sy-teknikker. Der er mange teknikker at vælge imellem. Dem jeg har valgt at præsentere jer for, er mine egne personlige favoritter.

Holdet er for både nybegyndere og lettere øvet, men du kan også være erfaren, der måske har lyst til at mødes med andre sy-interesserede og som ønsker at få genopfrisket nogle teknikker.

Ønsker du at lære endnu flere sy-teknikker og ønsker du at dele din syglæde med andre, så har du mulighed for at lære endnu mere på mit syhold, der løber over 5 gange hver anden onsdag med start d. 14/4. Du kan læse mere om holdet under kreative kurser, hold nr. 211550, eller stille spørgsmål til mig på dette møde.

Praktisk info

Vi håber på lidt sol på kinderne, men hvis det skulle blive lidt køligt, så tag endelig et tæppe og noget varmt at drikke med.

Husk pen og papir til noter.
Listen med teknikker udleverer jeg på dagen eller eftersender til dig på mail, hvis du skulle ønske dette.
Nummer
211553 - Teori i det fri: 10 trin til lækker syning
Første mødegang
onsdag den 28.04.21 kl. 16:45 - 18:00
Undervisere
Adresse

Stentegaarden Frølunde, Frølundevej 107, 4220 Korsør

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 50,00
onsdag den 28.04.21

Kl. 16:45 - 18:00

Gitte Rye

Frølundevej 107, 4220 (I haven)

Se på kort