• Henning Christensen

    Portræt af underviser Henning Christensen

    Jeg har arbejdet som guide og turistvejleder i lokalområdet/Vestsjælland siden 1989. Jeg startede med sejlture på Storebælt, hvor vi fulgte Storebæltsbyggeriet tæt på samt fortællingen om Sprogøs spændende historie, senere har jeg været i Storebælt Udstillingscenter. Jeg har desuden undervist i grøn mad i aften og daghøjskoler, hvor naturens planter også blev brugt som "Spis dit ukrudt".  Den seneste tid har jeg mest brugt min tid på busture til Sprogø fra Korsør og fra Nyborg.
    Jeg ser frem til vandre i lokalområdet og vise jer områdets flotte natur, historiske bygninger og naturens lækre spisekammer.

Vandretur på skønne Røsnæs med turistvejleder

Kom med dygtig turistvejleder ud og oplev den smukke og unikke natur på Røsnæs

Vi starter med at vandre op til Vågehøj (55 meter o. h. overflade), hvorfra der er en storslået udsigt. I klart vejr kan man se Fyn, Samsø, Mols og Østbroens pyloner (tag eventuelt en kikkert med).
Vi går derfra videre til Vindekilde og Kikud. Området er gammelt overdrevsareal og blev fredet allerede i 1924 som et af de første i Danmark.
Terrænet er kuperet, stierne er ujævne og egner sig derfor ikke til gangbesværede, men belønningen er de flotte skrænter og slugter, som måske er de flotteste af sin art i Danmark. Vi fortsætter ned langs strandbredden og går op gennem Bavnebjerg Skov til det gamle Fiskerhus, der er bygget i kampesten.
Vi går tilbage Røsnæsgården, hvor vi spiser madpakken ved borde og bænke. I tilfælde af dårligt vejr kan vi sidde indenfor i den gamle hestestald med borde og bænke. Her er også plancher m.m. om området. Alt dette inden vi igen går tilbage til Naturskolen.

Vi kører ud til P-plads ved spidsen af Røsnæs og går helt ud til Røsnæs Fyr bygget 1844-46. Fyret er 15 m højt i alt 24 meter o. h. overflade.
Indtil 2008 var Fyret arbejdsplads for adskillige mennesker, men det blev automatiseret og senere overdraget til Naturstyrelsen. Fyret er i dag åbnet for publikum, og der ligger en lille cafe i forbindelse med fyret, hvor vi kan nyde en is eller en kop kaffe. Turen slutter her eller tilbage ved P-pladsen.

I 1964 købte den danske stat Røsnæsgården (opført 1815) for at gøre området mere tilgængelig for befolkningen. Statens areal udgør ca. 200 ha. Røsnæs er et af de tørreste og mest solrige steder i Danmark. Spidsen af Røsnæs er Sjællands vestligste punkt.

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem, ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

Tag fodtøj på til ujævnt terræn.
Hvis det regner, tager vi regntøj på og går turen. 

På turen holder vi en frokostpause undervejs.
Medbring madpakke og vand.
Nummer
212021 - Vandretur på skønne Røsnæs med turistvejleder
Første mødegang
tirsdag den 10.08.21 kl. 10:00 - 15:00
Undervisere
Adresse

Røsnæs Naturskole , Røsnæsvej 458 , (Røsnæsgården) , 4400 Kalundborg

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 240,00
tirsdag den 10.08.21

Kl. 10:00 - 15:00

Henning Christensen

Røsnæsvej 458 , (Røsnæsgården) , 4400 (P-pladsen)

Se på kort