• Gitte Rye

  Portræt af underviser Gitte Rye


  At arbejde med håndværk har altid været en stor del af mit liv, og min mor og mormor har en stor del af skylden for, at jeg elsker at sy. Min mor er vist det, man kan kalde en multikunstner, hun har undervist i syning, er uddannet væverske og strikker en del.

  Min første rigtige kreation var en natkjole til min mor, syet sammen med min mormor på hendes gamle symaskine med håndsving, jeg var ca. 10-11 år. Man kan vist godt sige, at jeg har fået det ind med modermælken.

  For at forbedre mine egne teknikker og lære nyt, har jeg de sidste 10 år taget forskellige kurser rundt om i landet. I 2020 fik jeg efter 1 ½ års uddannelse, mit kursusbevis for Aftenskolelærer i syning ved Fora fagkursus i Odense. Det er ikke uvant for mig at undervise, det gør jeg en del på mit arbejde.

  Jeg er meget glad for at være underviser, da jeg elsker at sy og den passion vil jeg gerne formidle videre til andre. En af de ting jeg lægger vægt på i undervisningen, er at du skal lære teknikkerne at kende. Du vil blive præsenteret for 10 grundteknikker, som er vigtige at lære, for at komme godt i gang. Jeg kalder det ”10 trin til lækker syning” (der er mange flere, som du vil blive introduceret til hen ad vejen).
  At bruge de grundlæggende sy-teknikker er for mig som at bage en kage. Har du ikke grundteknikken på plads, vil det kunne ses i det færdige resultat. Du lærer således, hvordan du kommer frem til et rigtig godt resultat ved hjælp af gode teknikker og tålmodighed.

  Lokalerne, hvor sy-kurset foregår, ligger på Stentegården i Frølunde/Svendstrup ved Korsør. Her har jeg sammen med min søster skabt et hobbyværksted Krea Søstrene. Hvis man vil se, hvad vi laver, så kan man følge os på facebook – søg på Krea Søstrene. Sammen har vi skabt et lille lokalt krea univers, som vi driver på hobby basis. Lokalet er indrettet med det udstyr, der skal til for, at et sy-hold fungerer. Har du ikke en symaskine, har du mulighed for at leje en maskine af mig.

  Jeg er ny underviser i aftenskolen, og jeg glæder mig til at komme i gang og dele min viden og passion med dig. Jeg er gift og har tre store børn. Udover håndarbejde elsker jeg at vandre, dyrke Qi-gong og yoga.

  Besøg Gitte Ryes egen hjemmeside her.Sy workshop – Vi syr af rester eller genbrugstøj

Tag en lørdag ud af kalenderen og vær kreativ

Har du som mange andre hobby-syerske masser af rester liggende, som du ikke ved, hvad du skal bruge til?
En hobby-syerske har et materiale spild på ca. 30 %, og det er jo ærgerligt, hvis det ikke kan blive brugt til noget du, som vil blive glad for.
Eller, måske du har tøj du ikke længere bruger, som kan få nyt liv enten ved hjælp af rester eller blot ved ændring af halsudskæringen eller nye ærmer. Mulighederne er uendelige.

På denne dag kan vi finde inspiration hos hinanden. Medbring dine stofrester, som du drømmer om at få brugt og få en sjov og fantasifuld dag ud af det.
Du kan eventuelt tage en pose med det, du ikke selv ønsker at bruge mere. Der kan være en anden på holdet, som vil elske det.

Gitte medbringer magasiner, bøger og mønstre til tøj, samt hendes eget taskemønster, som du kan låne på dagen.

Du skal selv medbringe materialer, redskaber om sakse, målebånd, nåle, tråd, kridt, mønsterpapir, blyant og andet sygrej du plejer at bruge. Er du i tvivl om du har de redskaber du skal bruge for at komme i gang, er du velkommen til at sende mig en mail på gitte.rye@hotmail.com

Du skal også selv medbringe en maskine, husk brugervejledningen til din maskine i tilfælde af der er brug for den.

Små og hyggelige hold, hvor der er tid til at hjælpe alle 😊

Læs mere om Gitte Rye og se hendes kreative kurser i syning - klik her eller besøg Gitte Ryes egen hjemmeside her.

LOF har flere gode workshops/weekendkurser, som er værd at køre efter. Se vores weekendkurser her: weekendkursus

Praktisk info

1 mødegang.
Du må forvente ekstraudgifter til materialer, hvis du får brug for det.

Der er indlagt 30 og 15 minutters pause på dagen.
Husk en madpakke, drikkevarer og hvad du selv får lyst til i løbet af dagen.
Nummer
212554 - Sy workshop – Vi syr af rester eller genbrugstøj
Første mødegang
lørdag den 27.11.21 kl. 09:00 - 15:00
Undervisere
Adresse

Stentegaarden Frølunde, Frølundevej 107, 4220 Korsør

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 285,00
lørdag den 27.11.21

Kl. 09:00 - 15:00

Gitte Rye

Frølundevej 107, 4220 (Systuen)

Se på kort