• Helle Jacobsen

  Helle arrangerer spændende ture ud i det blå. Turene bliver annonceret igennem LOF Slagelse-Korsør-Skælskør, og du kan få besked som en af de første ved at skrive dig op til LOF’s nyhedsbrev. Se også LOF’s facebookside og instagram.

   

  Helle Jacobsen er en engageret skoleleder for LOF Slagelse-Korsør-Skælskør - efter at have været en del af bestyrelsen siden 2010 og formand siden 2018. Helle brænder for at skabe glæde, viden og livskvalitet gennem sit arbejde i LOF og er desuden aktivt bestyrelsesmedlem i Liselund Højskole og Antvorskov Plejecenter. Helle har desuden været medlem af Slagelse byråd i 12 år fra 2010 – 2021.

 • fullName

  Jytte arrangerer spændende ture ud i det blå. Turene bliver annonceret igennem LOF Slagelse-Korsør-Skælskør, og du kan få besked som en af de første ved at skrive dig op til LOF’s nyhedsbrev.

  Se også på Facebook: ”Vemmelev alle info”-gruppen og på LOF’s Facebook-side.

   

  Jytte Knuth er en ildsjæl og har gang i virkelig mange ting. Jytte er formand for flere foreninger, herunder Enghaveparkens Lyslaug, Cykling uden Alder i Slagelse Kommune og Provstehaven i Vemmelev, hvor Jytte laver rigtig mange arrangementer for borgerne i hele kommunen. Jytte er desuden bestyrelsesmedlem i LOF Slagelse-Korsør-Skælskør.

Stjerneskudsaften d. 12. august på Observatoriet Brorfelde

Mærk magien i meteorregn på Brorfelde


Rødt lys. Danmarks største teleskop. En stjerneregn af fortællinger – og stjerneregnen selv. Kom og vær med, når Observatoriet nørder stjerneskud og forhåbentlig ser dem fra åben himmel på Observatoriebakken. Alle indendørs aktiviteter og udstillinger er åbne og der vil være 3 formidlere klar til at drysse stjernestøv udover forsamlingen i form af fortællinger om Perseiderne, der rammer Jordens atmosfære i august. Sværmen topper natten mellem den 12. og 13. august, men vil være kraftig i både dagene før og efter. Teleskoperne vil også være i brug, så du kan komme tættere på himlens hemmeligheder.


Kl. 19.40 Opsamling på parkeringspladsen overfor Vemmelev Dagli’Brugsen 
 
Kl. 20.00 Opsamling Stop39 i Slagelse

Kl. 21.00 Stjerneskudsaften starter

Kl. ca. 00.00 slutter arrangementet på Brorfelde

Mere viden om Perseiderne:
Stjerneskud ses på himlen, når støvkorn og partikler, normalt fra kometer, rammer Jordens atmosfære. Perseidernes ”Ophavsmand”, kometen Swift-Tuttle, er lidt af en stor kanon. Med en kerne, der måler ca. 26 km i diameter, er den dobbelt så stor som det objekt, man mener, har udslettet dinosaurerne! Men bare rolig: Kometen kommer kun forbi hvert 133. år og næste gang i år 2126, så vi nøjes med dens ”rester” igen i år.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til turen. 

Begrænset antal pladser - hurtig tilmelding.

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark


Stjerneskud (Brorfelde Observatorium)
Stjerneskud Brorfelde.jpg

Praktisk info

Du skal gå under åben himmel imellem de forskellige aktiviteter. Arrangementet gennemføres i al slags vejr. Husk et tæppe/klapstol og måske en paraply.

Der vil være kaffe/te på turen frem og tilbage. Andre drikkevarer bedes deltagerne selv medbringe. 

I får en tapas-pose til den lille aftensult, som består af kiks, lidt ost, snackpølser, oliven og pesto. Drikkevarer kan købes på stedet eller medbringes hjemmefra.

Vi mødes på parkeringspladsen overfor Vemmelev Dagli’Brugsen præcis kl. 19.40. Bussen samler os op og kører kl. 19.45. Derfra kører bussen til Stop39 i Slagelse kl. 20.00 og samler flere gæster op.


Ansvarlige for turen:
Jytte Knuth og Helle JacobsenNummer
222012 - Stjerneskudsaften d. 12. august på Observatoriet Brorfelde
Første mødegang
fredag den 12.08.22 kl. 19:40 - 00:00
Adresse

Dagli'Brugsen, Akacievej 4A, 4241 Vemmelev

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 525,00
fredag den 12.08.22

Kl. 19:40 - 00:00

Helle Jacobsen

Akacievej 4A, 4241 (Parkeringspladsen)

Se på kort