• Karen Ingeborg Domke

  Portræt af underviser Karen Ingeborg Domke

  I løbet af de seneste år har jeg arbejdet med det, som jeg holder af: sprog, tolkning og undervisning. Jeg har erfaring med spansk-undervisning i aftenskolen (LOF Kalundborg) gennem flere år.

  Jeg er selvlært, og selv om jeg har stor respekt for uddannede tolke og lærere, er jeg yderst dedikeret og arbejder med et motto om at forbedre mig hver dag. Mit job som tolk kræver daglig forberedelse, da jeg skal oversætte indenfor forskellige fagområder, og samtidig er med til at underbygge en bedre forståelse for begge mine sprog: dansk og spansk, hvilket gavner måden jeg underviser på.

  Jeg blev født i Chile, men har tysk statsborgskab fra min fars side. Jeg har altid elsket sprog og har, både i løbet af min skolegang og i mit barndomshjem, lyttet til forskellige sprog og være i kontakt med forskellige kulturer. Da jeg var ung, drømte jeg om at uddanne mig til tolk, men det endte med en designer uddannelse.

  I 1999, bragte skæbnen mig til Danmark, hvor jeg startede et liv på ny: nyt sprog, ny kultur, nye venskaber og nyt professionelt liv.

  På det personlige plan, kan jeg fortælle, at jeg er dansk gift og har tre børn på 10, 13 og 17. Vi er en familie, der rejser meget, og i forbindelse med min mands job, fik vi glæde af at bo i USA mellem 2018 og 2021. I den periode var jeg hjemmegående, da der var en del logistik at få styr på med tre børn og en masse aktiviteter, men jeg nåede at være frivillig på mine børns skole og på et hundeinternat (hver måned, var vi plejefamilie for en gadehund). Jeg holder meget af naturlivet især dyr. Min ”hoved-hobby” er fotografi.

Spansk - grundlæggende - med Karen Domke på Antvorskov skole

Lær spansk til rejse- og feriebrug af dygtig underviser med spansk som modersmål

Begynderhold

Den bedste måde at lære et nyt sprog ... er at tale det.

I min måde at undervise på, lægger jeg vægt på at bruge den metode, som virkede for mig, da jeg lærte dansk. Personligt, synes jeg, at den bedste måde at lære et nyt sprog på er at tale det. Grammatikken kan man arbejde med senere i processen, men nogle gange kan grammatikken virke hæmmende. Som undervisningsmetode starter jeg ofte med de basale ting såsom alfabetet, talerne, lette og sjove dialoger i rejsesituationer og giver inspiration til at arbejde hjemme ved at lytte til sproget, se film osv.

Samtidig introducerer jeg eleverne til kulturelle forskelle, da det har stor betydning, om det er det spanske sprog, som bliver talt i Spanien, eller det spanske sprog som bliver talt i Sydamerika. 

Mit mål er, at du nyder processen med at lære et nyt sprog, at stemningen er afslappet og at det bliver lærerigt og overskueligt for dig.

Praktisk info

14 mødegange.

Medbring blok og skriveredskaber.
Vi bruger ikke computer.

Der må forventes lidt hjemmearbejde.
Nummer
222800 - Spansk - grundlæggende - med Karen Domke på Antvorskov skole
Første mødegang
onsdag den 12.10.22 kl. 17:00 - 18:30
Undervisere
Adresse

Antvorskov Skole, Sejerøvej 1, 4200 Slagelse

Se på kort

Mødegange
8
Ny pris (hold er startet)
Almen
DKK 162,00 650,00
onsdag den 12.10.22
Er blevet afholdt
onsdag den 26.10.22
Er blevet afholdt
onsdag den 02.11.22
Er blevet afholdt
onsdag den 09.11.22
Er blevet afholdt
onsdag den 16.11.22
Er blevet afholdt
onsdag den 23.11.22
Er blevet afholdt
onsdag den 30.11.22

Kl. 17:00 - 18:30

Karen Ingeborg Domke

Sejerøvej 1, 4200 (Klasselokale A8)

Se på kort

onsdag den 07.12.22

Kl. 17:00 - 18:30

Karen Ingeborg Domke

Sejerøvej 1, 4200 (Klasselokale A8)

Se på kort