• fullName

  Professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium

  Kim Sjøgren har spillet violin, siden han var 3 år, og da han var 12 år, blev han optaget på Det Jyske Musikkonservatorium. Debutkoncerten fandt sted, da Kim var 17 år, og tre år senere blev han medlem af Det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig – den yngste i kapellets historie. Siden februar 2004 har han været professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium.  

  Kim har igennem årene modtaget adskillige priser – bl.a. Jacob Gades legat, Peder Møllers musikpris og Musikanmelderens kunstnerpris. Hans repertoire omfatter foruden violinkoncerter såsom Beethoven, Brahms, Tjaikovskij, Sibelius en lang række koncertstykker og sonater plus diverse kammermusikværker.

  Kim har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio og TV, og har givet koncerter i det meste af Europa, USA, Australien og Japan. Han har desuden komponeret musik til film og teater.

  Mød Kim Sjøgren i LOF's populære foredragsrække MANDAGSTRÆF.

 • fullName

  Kunstner, forfatter og iværksætter af en række større nødhjælpsprojekter. 

  Nadia Plesner er kunster, forfatter og iværksætter af en række større nødhjælpsprojekter. Hun holder foredrag på baggrund af den sag, hun er kendt for, og som hun også har udgivet bogen “Simple living – kamp og kunst fra en campingvogn” på baggrund af.   

  I foredraget vil Nadia bl.a. fortælle om personlig udvikling med afsæt i sine egne op- og nedture. Selvom mange af elementerne i Nadias historier er barske, fortæller hun det med både humor og indlevelse.  

  Foredraget henvender sig til en bred målgruppe, og Nadia har bl.a. holdt foredrag for FN, uddannelsesinstitutioner, biblioteker, private og offentlige arbejdspladser. 

  Mød Nadia Plesner i LOF's populære foredragsrække MANDAGSTRÆF.


 • fullName

  Forfatter og rejseleder  

  Ib Michael er en af de forfattere, som nærmest ikke behøver nærmere introduktion. Med sit omfattende, alsidige og anmelderroste forfatterskab tilhører han absolut en af Danmarks litterære søjler. Siden han i 1970 debuterede med ”En hidtil uset drøm om skibe”, har han udgivet et utal af romaner, noveller, digte, børnebøger, rejsebøger og en dagbog med inspiration fra sin barndom og mange rejser. 

   Ib Michael har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab – heriblandt Årstidens Bog i 2004, Bog & idé-prisen i 1995 og det Danske Akademis Store Pris i 1994.  

  Udover at være en anerkendt forfatter er Ib Michael også en populær foredragsholder. Hans foredrag tager udgangspunkt i de samme oplevelser, som også danner grundlag for hans omfattende forfatterskab. Med sproget i sin hule hånd tager Ib Michael deltagerne med på en rejse, som lige så vel kan foregå i barndomsbyen Roskilde som på kysterne langs Stillehavet. 

  Ligesom i litteraturen bruger Ib Michael sin realistiske fortællestil til at inspirere og flytte deltagernes forestillingsevne og opmærksomhed. 

  Et foredrag med Ib Michael bliver således ikke bare en rejse ud i verden, men også en rejse hvor den gode historie kommer til sin ret.

  Mød Ib Michael i LOF's populære foredragsrække MANDAGSTRÆF. • fullName

  Militærpsykolog og tidligere leder af Sirius patruljen.  

  Anders Kjærgaard er uddannet psykolog (cand.psych) ved Aalborg universitet, senere autoriseret og godkendt specialist i klinisk psykologi. Han arbejder i dag som militærpsykolog i det danske forsvar med forebyggelse og støtte til veteraner.  

  Han har tidligere selv været udsendt som soldat og har derudover gjort tjeneste ved forsvarets specialstyrke Slædepatruljen SIRIUS af to omgange, senest som leder af patruljen.

  Anders har forsket i ”Teams in extreme environments” og brænder i dag for at omsætte sin viden om (top)præstationer, relationer, kommunikation og mental balance til brugbar viden til hverdagsbrug.

  Anders har i en årrække arbejdet som mentaltræner ved FC Midtjyllands akademi, hvor han har hjulpet unge med at optimere præstationerne på banen, bl.a. ved (også) at have fokus på den unges liv, udfordringer og relationer udenfor grønsværen og klubben.

  Anders har også en fortid som skovarbejder og har i fritiden stadig hang til skovarbejde på gården i Salling, hvor han bor med familien på fire.

  Mød Anders Kjærgaard i LOF's populære foredragsrække MANDAGSTRÆF.


 • fullName

  Aktiv muslimsk feminist

  Fatima Osborne kom til Danmark fra Somalias stepper i 1980’erne blot 12 år gammel. I dag er hun optiker og aktiv i kvindekampen i islam.

  Fatima Osborne voksede op som fårehyrde med ansvar for egen fold på de somaliske stepper. Her vandrede hun med sin nomadestamme fra sted til sted i forhold til årstiderne for at finde nye græsgange. Da borgerkrigens hærgen nærmede sig stepperne efterlod de dyrene og flygtede til Etiopien og senere til Danmark. Mødet med livet uden for stepperne var en labyrint af uskrevne regler og kulturelle faldgruber.

  Fatima havde aldrig gået i skole – hun havde end ikke kørt på cykel. I Somalia giver naturen alt, hvad man behøver, så det var eksempelvis besynderligt for Osborne at lære, at folk i Danmark ejer deres jordbærplanter – og at forbipasserende derfor ikke må spise af dem. 

  I dag taler Fatima Osborne flydende dansk og arbejder som uddannet optiker. Hun er desuden en af Danmarks aktive muslimske feminister.

  Mød Fatima Osborne i LOF's populære foredragsrække MANDAGSTRÆF.

 • fullName

  Journalist, forfatter og foredragsholder  

  Jesper Clemmensen er journalist og forfatter og har skrevet en række anmelderroste bøger om Den Kolde Krig og Anden Verdenskrig. “Flugtrute: Østersøen” blev Årets Historiske Bog i 2012, og både den og “Skyggemand” var nomineret til Weekendavisens Litteraturpris. “Afhopperne” og “Skibet fra helvede” udkom i henholdvis 2020 og 2021.

  De menneskelige skæbner i den store historie driver Jespers foredrag, der er fyldt med personlige fortællinger i billeder og video – meget visuelle eksempler, som har stor gennemslagskraft hos især det unge publikum, der er født efter Murens fald.

  Jesper Clemmensen har holdt mere end 100 foredrag.

  Mød Jesper Clemmensen i LOF's populære foredragsrække MANDAGSTRÆF.

 • fullName

  Naturfotograf, National Geographic Explorer og Canon Ambassadør  

  Helle og Uri er blandt andet kendte fra udsendelserne “Vores Vilde Verden” på TV2, hvor seerne kunne følge dem helt tæt på bjørne, ulve, jaguarer og mange flere dyr på kryds og tværs af mange kontinenter.   

  De er begge fotografer for National Geographic, Canon Ambassadører og medlemmer af Eventyrernes Klub og arbejder halvdelen af året med at fotografere i de mest fjerne områder af kloden, mens den anden halvdel bruges hjemme i Danmark med at skrive artikler og bøger.  

  Kom med på en jordomrejse og ind i det utrolige dyreliv. Publikum kommer helt tæt på via fantastiske billeder og Helles egne ord. Du kan også se frem til at høre om WILDs oprindelse, og hvorfor Helle og Uri har valgt at kæmpe for at redde verdens sidste vilde steder.

  Mød Helle og Uri Golman i LOF's populære foredragsrække MANDAGSTRÆF.


 • fullName

  Tidligere adm. Direktør i Nordisk Fjer.   

  Anders Wejrup har haft Nordisk Fjer sagen helt tæt inde på kroppen de seneste mere end 25 år. Fra 1988-1990 som adm. direktør i Nordisk Fjer Koncernen og som part i det retslige efterspil fra 1990-2002 – hertil en ufrivillig tur omkring Horserød Statsfængsel. Fra 1999 og frem til 2013 har han desuden været en af de centrale kilder til bestseller bogen: ”Bedraget – sagen om Nordisk Fjer” af Charlotte Langkilde.  

  Et fantastisk og svært forståeligt erhvervsdrama, som ændrede store dele af dansk lovgivning på erhvervsområdet (Lex Nordisk Fjer). Med mere end 400 afholdte og programsatte foredrag siden 2014 giver Anders, på en levende og engageret måde, et enestående og unikt indblik bag facaden i Nordisk Fjer Koncernen.

  Anders har undervist på Danmarks Forvaltningshøjskole (Metropol), Roskilde, Slagelse og Hillerød Handelsskoler, SDU og CBS, er instruktør og indlægsholder hos Økonomi & Personale A/S og tilknyttet fagbevægelsen som FIU underviser på LO-Skolen / Konventum. 

  Anders er kendt for sit altid store engagement, seriøsitet og evne til at komme ud over rampen.

  Mød Anders Wejrup i LOF's populære foredragsrække MANDAGSTRÆF.

 • fullName

  Hjerneforsker, professor, jazzbassist og komponist. 

  Peter Vuust er jazzbassist, hjerneforsker, komponist og orkesterleder. Foruden sin medvirken i flere end 90 pladeindspilninger, heraf seks som orkesterleder, er Peter også professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og på Aarhus Universitet. Han er desuden en internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

  Med Peter Vuust får man den unikke blanding af jazzmusiker og forsker i verdensklasse. Med afsæt i sin brede praktiske og teoretiske viden om musik og hjerne ses han ofte i medierne som ekspert på området. Han er desuden en eftertragtet foredragsholder, der på skarp og underholdende vis formidler sin egen og anden relevant forskning, særligt hos virksomheder, offentlige organisationer, musikskoler, højskoler og gymnasier.

  I sine foredrag tager Peter Vuust blandt andet afsæt i, hvorfor vi har musik? Hvad sker der i hjernen, når du får gåsehud af din yndlingsmusik? Hvad bestemmer vores musiksmag? Kan musik øge din intelligens? Hvad kan du som leder lære af en jazzmusiker? Hvorfor nedsætter musik vores smertefølelse? Hvad er forskellen mellem musik og sprog? Hvordan styrker du dine kreative evner? Hvad har Sting med hjerneforskning at gøre, og har musik en fremtid i sundhedssektoren?

  Mød Peter Vuust i LOF's populære foredragsrække MANDAGSTRÆF.


LOF Mandagstræf - 9 foredrag i Slagelse Teater

Hør og oplev 9 forskellige og spændende foredragsholdere

I LOF Slagelse-Korsør-Skælskør har vi i mere end 15 år udbudt den populære foredragsrække ”Mandagstræf” to gange om året. Foredragsrækken er på 9 foredrag med en bred vifte af kendte foredragsholdere og knap så kendte foredragsholdere, der inspirerer med spændende og interessante emner. Programmet har fokus på temaer som kultur, politik, rejser, livsfortællinger og meget meget andet. Vi tager gerne imod input fra tidligere deltagere, når vi sammensætter næste sæsons program.

Der er en lille pause med kaffe og lidt sødt. 

Frokost efter foredrag
Efter foredraget er der mulighed for at få noget lækkert at spise til en god pris på en række af byens mange Caféer – ordningen hedder ”Frokost efter foredrag”. Når du tilmelder dig Mandagstræf, får du udleveret et adgangskort og et lille tilbudskort ”Frokost efter foredrag", som samtidig giver dig rabat mellem 10-20% på bespisning. Se hvilke caféer, der er med i ordningen og læs mere om "Frokost efter foredrag" her.  Enkelte caféer giver også rabat på andre dage samt om aftenen. (OBS - der kan være ændringer ift. rabatkortet fra 2022. Nyt foto er på vej.)

Tilmed dig og dine nærmeste til Mandagstræf og nyd mandag formiddag med inspiration fra spændende og alsidige foredragsholdere, og slut af med en lækker frokost til en god pris, mens I drøfter foredraget.

I efterårssæsonen 2023 afholdes Mandagstræf i Slagelse Teater - Herrestræde 9.  Salen er stor, så der er fortsat mulighed for at holde god afstand, hvis man ønsker dette.

Har du spørgsmål vedrørende Mandagstræf, er du altid velkommen til at kontakte os og høre mere.

I LOF passer vi godt på hinanden.
Vi følger Sundhedsstyrelsens generelle råd om forebyggelse - ligesom vi forventer, at vores deltagere gør det samme.

Program efterår 2023:

Mandag d. 25. september:
Kim Sjøgren: "Mysteriet og gåden om de gamle violiner"

Mandag d. 2. oktober:
Nadia Plesner: "Simple living - kamp og kunst fra en campingvogn"

Mandag d. 9. oktober:
Ib Michael: "Liv og rejser" 

Mandag d. 23. oktober:
Anders Kjærgaard "Slædepatruljen SIRIUS - et oplevelses foredrag"

Mandag d. 30. oktober:
Fatima Osborne: "Fra Somalias stepper i 1980'erne til nutidens muslimske kvindekamp"

Mandag d. 6. november:
Jesper Clemmensen: "Flugtrute Østersøen"

Mandag d. 13. november:
Helle Løvevild Golman og Uri Golman: "WILD - Vores Vilde Verden"

Mandag d. 20. november:
Anders Wejrup: "Nordisk Fjer Koncernens Sammenbrud"

Mandag d. 27. november:
Peter Vuust: "Musik på hjernen"

Se hele programmet her.

Praktisk info

BEMÆRK: Adgangskort og rabatkortet "Frokost efter foredrag" bliver udleveret ved første foredrag.
Nummer
232001 - LOF Mandagstræf - 9 foredrag i Slagelse Teater
Første mødegang
mandag den 25.09.23 kl. 10:00 - 12:00
Adresse

Slagelse Teater, Herrestræde 9, 4200 Slagelse ()

Se på kort

Mødegange
9
Pris
Almen
DKK 1160,00
mandag den 25.09.23
Er blevet afholdt
mandag den 02.10.23

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 09.10.23

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 23.10.23

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 30.10.23

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 06.11.23

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 13.11.23

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 20.11.23

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort

mandag den 27.11.23

Kl. 10:00 - 12:00

Herrestræde 9, 4200

Se på kort