• Gitte Rye

  Portræt af underviser Gitte Rye


  At arbejde med håndværk har altid været en stor del af mit liv, og min mor og mormor har en stor del af skylden for, at jeg elsker at sy. Min mor er vist det, man kan kalde en multikunstner, hun har undervist i syning, er uddannet væverske og strikker en del.

  Min første rigtige kreation var en natkjole til min mor, syet sammen med min mormor på hendes gamle symaskine med håndsving, jeg var ca. 10-11 år. Man kan vist godt sige, at jeg har fået det ind med modermælken.

  For at forbedre mine egne teknikker og lære nyt, har jeg de sidste 10 år taget forskellige kurser rundt om i landet. I 2020 fik jeg efter 1 ½ års uddannelse, mit kursusbevis for Aftenskolelærer i syning ved Fora fagkursus i Odense. Det er ikke uvant for mig at undervise, det gør jeg en del på mit arbejde.

  Jeg er meget glad for at være underviser, da jeg elsker at sy og den passion vil jeg gerne formidle videre til andre. En af de ting jeg lægger vægt på i undervisningen, er at du skal lære teknikkerne at kende. Du vil blive præsenteret for 10 grundteknikker, som er vigtige at lære, for at komme godt i gang. Jeg kalder det ”10 trin til lækker syning” (der er mange flere, som du vil blive introduceret til hen ad vejen).
  At bruge de grundlæggende sy-teknikker er for mig som at bage en kage. Har du ikke grundteknikken på plads, vil det kunne ses i det færdige resultat. Du lærer således, hvordan du kommer frem til et rigtig godt resultat ved hjælp af gode teknikker og tålmodighed.

  Lokalerne, hvor sy-kurset foregår, ligger på Stentegården i Frølunde/Svendstrup ved Korsør. Her har jeg sammen med min søster skabt et hobbyværksted Krea Søstrene. Hvis man vil se, hvad vi laver, så kan man følge os på facebook – søg på Krea Søstrene. Sammen har vi skabt et lille lokalt krea univers, som vi driver på hobby basis. Lokalet er indrettet med det udstyr, der skal til for, at et sy-hold fungerer. Har du ikke en symaskine, har du mulighed for at leje en maskine af mig.

  Jeg er ny underviser i aftenskolen, og jeg glæder mig til at komme i gang og dele min viden og passion med dig. Jeg er gift og har tre store børn. Udover håndarbejde elsker jeg at vandre, dyrke Qi-gong og yoga.

  Besøg Gitte Ryes egen hjemmeside her.Workshop - Kreativ søndag

Kom og vær kreativ med andre sy-entusiaster

På denne workshop er det dig selv, der bestemmer, hvad du vil arbejde med. Du kan få hjælp til alt lige fra sy-teknikker til tilretning. Du er også velkommen til at deltage bare fordi, du ønsker at bruge en dag sammen med andre sy-entusiaster.

Holdet er for begyndere og let øvede. Det er et lille hold, så der er tid til, at du kan få hjælp på det niveau, du er på. Om du ønsker hjælp med teknikker til en ny taske, få blusen til at passe til din kropsform, er i tvivl om længden på nederdelen eller om du har tøj, du gerne vil forvandle til nyt, så er der hjælp at hente:-)

På tidligere hold er der f.eks. syet forklæde, nederdel, skjorte, betræk til en kurv. Vi har tilrettet kjoler, bluser og øvet sy-teknikker som indsnit og usynlige lynlåse.

Kom og få en lærerig, sjov og hyggelig dag, og gå hjem med ny inspiration til dine kommende projekter.

Har du ikke tiden i din hverdag til at deltage på torsdagsholdet, er her mulighed for at deltage 1 søndag om måneden. Der afholdes 4 søndage i foråret, men du bestemmer selv, om du vil med en gang eller måske alle 4.

Du skal selv medbringe stof og materialer, redskaber om sakse, målebånd, nåle, tråd, kridt, mønsterpapir, blyant og andet sygrej du plejer at bruge. Er du i tvivl, om du har de redskaber, som du skal bruge for at komme i gang, er du velkommen til at kontakte mig på mail: gitte.rye@hotmail.com

Du skal også selv medbringe en maskine og husk brugervejledningen i tilfælde af der bliver brug for den.

Kurset foregår i min egen hyggelige og flotte systue i Frølunde - se billedet.

Læs mere om Gitte Rye og se hendes kreative kurser i syning - klik her eller besøg Gitte Ryes egen hjemmeside her.

Praktisk info

1 mødegang.
Du må forvente ekstraudgifter til materialer, hvis du får brug for det.

Der er indlagt 30 og 15 minutters pause på dagen.
Husk en madpakke, drikkevarer og hvad du selv får lyst til i løbet af dagen.
Nummer
221551A - Workshop - Kreativ søndag
Første mødegang
søndag den 23.01.22 kl. 09:00 - 15:00
Undervisere
Adresse

Stentegaarden Frølunde, Frølundevej 107, 4220 Korsør ()

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 289,00
søndag den 23.01.22

Kl. 09:00 - 15:00

Gitte Rye

Frølundevej 107, 4220

Se på kort