• Adam Wagner
    Foredragsholder - Slaglosia

    Adam Wagner (f. 1975) er mag. art. i historie oger uddannet ved Københavns universitet med studier ved Islands universitet. Hanhar desuden læst dansk og har undervist i begge fag i gymnasiet. Adam Wagnerhar derudover arbejdet på bl.a. Nationalmuseet, Friheds-museet og SvendborgMuseum og er forfatter til bøgerne »Danskhed i middelalderen« og »Tobak tiltiden«. Desuden laver han mindre film og serier om historie og kulturhistorie,som kan ses gratis på Youtube-kanalen »Nordisk fortidsformidling«.

Foredraget "Johanniterne – i Antvorskov og på Rhodos" ved historiker Adam Wagner

Kom med til endnu et spændende historisk foredrag i samarbejde med Slaglosia

Fra 1160'erne og frem til reformationen var johanniterne, som både var en ridder- og hospitalsorden, til stede i Danmark,og Antvorskov kloster var ordenens hovedsæde ikke bare her, men i hele Norden. Ordenens egentlige hovedsæde var først i Det hellige Land og derefter (mellem1309 og 1522) på øen Rhodos ud for Lille-Asiens kyst.

I dette foredrag fortælles der om ordenen i Danmark og Norden, dog særligt om Antvorskov, men der trækkes også tråde til Rhodos, hvor ordenens stærke fæstning gentagne gange blev angrebet af muslimske styrker. Hvad var johanniternes opgaver? Hvilke forbindelser var der mellem Danmark og Rhodos? Var der johanniter-riddere i Danmark? Er Dannebrog en johanniter-fane? Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive belyst.

Ønsker du at deltage i alle fire foredrag med Slaglosia, så tilmeld dig foredragsrækken 231030 og få rabat.

Praktisk info

OBS: Medlemsprisen på 85,00 kr. er for medlemmer af Slaglosia - Slagelseegnens Historiske Forening. (www.slaglosia.dk).

Tilmelder du dig via nettet efter kl. 14.00 på foredragsaftenen, bedes du medbringe din tilmeldingsbekræftelse og vise den i døren.
Nummer
231034 - Foredraget "Johanniterne – i Antvorskov og på Rhodos" ved historiker Adam Wagner
Første mødegang
torsdag den 23.02.23 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Slagelse Bibliotek, Stenstuegade, 4200 Slagelse

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 110,00
Medlem af Slaglosia
DKK 85,00
torsdag den 23.02.23

Kl. 19:00 - 21:00

Adam Wagner

Stenstuegade, 4200 (Mødelokale 2)

Se på kort