Musik og Sang

Sorter efter

søndag den 06.02.22

Alken koret

  • Næsten fyldt
  • Skanderborg
  • søndag den 06.02.22 kl. 19:30 - 21:10
Underviser 

Nyopstartet kor. Korleder har også koret "Syng sammen" der synger på Audonicon i Skanderborg. Erfaren korleder der vægter sangglæde og fællesskab.Alken koret vil primært synge rytmiske sange, glade og melankolske, gospel og pop. Der bruges noder o...

Se hold og info

mandag den 07.02.22

Syng sammen - syng dig glad

  • Næsten fyldt
  • Skanderborg
  • mandag den 07.02.22 kl. 19:10 - 20:50
Underviser 

Kan du lide at synge, så meld dig på dette sanghold. Holdet er for dem der gerne vil synge, uanset forudsætninger. Vi varmer stemmerne op og synger enstemmigt sange til klaver akkompagnement. "Syng dig glad" holdet, synger efter Højskolesangbo...

Se hold og info

onsdag den 23.02.22

Skanderborg Koret

  • Ledige pladser
  • Skanderborg
  • onsdag den 23.02.22 kl. 19:00 - 21:00
Underviser 

Vi er et blandet voksenkor med ca. 40 medlemmer, hvor sangglæde og samvær er det bærende fundament. Koret øver i Niels Ebbesen Skolens musiklokale onsdage kl. 19 – 21 og byder generelt nye sangere velkommen, men søger dog p.t. især mandsstemm...

Se hold og info

Sang er godt for krop og sjæl

Alle mennesker bliver glade af at synge og det er både sundt og sjovt. Om det er når du nynner alene i badet eller skråler af dine lungers fulde kraft i fællesskab med andre til snapeviserne omkring påskebordet, så vækker det energi og glæde at synge. Det kan faktisk måles. Der sker nemlig en kemisk proces i hjernen, når vi synger. Sang frigiver endorfiner, som er kroppens lykkehormon. Samtidig sker der også en stigning i kroppens oxitocin-niveau, hvilket gør at vi føler os mindre stressede. Det er derfor at vi føler lykke og livsglæde, når vi synger.

Har du en indre sangfugl, der gerne vil ud?

Måske har du overvejet om kor og sangundervisning er noget for dig. Hver fugl synger med sit næb, og hos os kan alle være med. Der er plads til dig, der er nybegynder og dig, der har sunget i kor længe. Hos os finder du et meget blandet repetoire. På vores forskellige kurser kommer vi både rundt om danske og udenlandske sange, ligesom vi både beskæftiger os med rytmisk og klassisk musik.

På vores kurser i kor arbejder vi blandt andet med stemmeopvarmning og stemmetræning. For at vores stemme kan yde sit bedste, er der behov for god opvarmning. Det guider vi dig igennem på holdene.

Det ligger dybt i den danske tradition

Fællessang rodfæstet i den danske kulturarv og på både højskoler, efterskoler i kirker og ved sammenkomster nyder vi at synge sammen. Men det behøver ikke at være salmer og højtidssange ballader det hele. På vores kurser dyrker vi også jazz-, swing- og popsange! 

Fællessang, fællesskab og hjerter, der slår i takt

Når vi synger sammen, opstår der en følelse af samhørighed. Faktisk har et svensk studie fra 2013 vist, at både hjerterytme og vejrtrækning blev synkroniseret hos en gruppe korsangere.

Har du lyst til at blive en del af et fællesskab, der dyrker sang og musik, så er du velkommen på vores kurser. 
Synger du sopran, alt, tenor eller bas? Måske ved du det ikke endnu? Uanset hvad, så er der plads til dig hos os.
Tilmeld dig et af vores hold og bliv en del af en gruppe, hvor vi sammen udforsker vores stemmer og har det sjovt.