• Naser Khader
    Naser Khader (arabisk: ناصر خضر, født 1. juli 1963 i Damaskus) er en konservativ dansk politiker med dansk-palæstinensisk og dansk-syrisk baggrund. Han har været medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti i 2009-11 og igen fra 2015. Tidligere har han siddet i Folketinget for Radikale Venstre 2001-07, Ny Alliance 2007-08 og Liberal Alliance 2008-09. Naser Khader er ikke mindst kendt for sin rolle under Muhammed-krisen i 2005, hvor han blev populær i en stor del af den danske befolkning for sin optræden, og for sin tid som partistifter og formand for først Ny Alliance og siden Liberal Alliance, hvor han efter en turbulent periode endte med at blive fortrængt af Anders Samuelsen og forlod partiet helt.Udover sin politikerkarriere har Khader bl.a. været seniorforsker ved den konservative institution Hudson Institute i Washington, samfundsdebattør, foredragsholder, forfatter og radiovært med mellemøstlige forhold som speciale. Khader er en af de danske politikere, der permanent må leve under politibeskyttelse som følge af trusler mod sin person efter forskellige udtalelser i tidens løb.Du kan læse mere om Naser Khader her.

UDSÆTTES: Foredrag med Naser Khader 'Fordi vi er uenige, behøver vi ikke hade hinanden', Greve

Naser Khader elsker Mellemøsten i Mellemøsten og Danmark i Danmark. Han er vild med det danske demokrati og den danske måde at være på. Noget af det smukkeste ved det danske demokrati er at vi kan være dybt uenige, men behøver ikke hade hinanden – og når det virkelig gælder, så hjælper vi hinanden uanset politiske ståsteder – det er Danmark – det er dansk. Noget der er også er meget dansk, er dansk humor.

Om dansk humor og ironi. Noget af det allersværeste når man kommer til Danmark udefra, er – udover at lære sproget – at lære den danske humor, ironi og slang. Khader lærte selv i sin tid udtryk som ‘bred ymer’ og ‘knæhøj karse’ uden helt at vide, hvad det betød. Den danske ironi var også svær at fatte: Mente de det alvorligt, eller hvad?

Til gengæld oplevede Naser Khader, at når man kan det dér med humoren, så bliver man hurtigt ’en af vor egne’ uanset hudfarve eller baggrund. Han har i flere årtier interesseret sig for dansk humor og det danske sprog. Han har siden modtagelsen af Modersmålsprisen i 2000 arbejdet med idéen om kortlægning af danskernes humor.

OBS! Vi holder også foredrag med Nasser Khader i Roskilde den 3. december med 'Dansker kend din kristendom'. Se mere her.
Nummer
1004 - UDSÆTTES: Foredrag med Naser Khader 'Fordi vi er uenige, behøver vi ikke hade hinanden', Greve
Første mødegang
mandag den 19.10.20 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Greve Gymnasium, Rådhusholmen 12, 2670 Greve

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 100,00
mandag den 19.10.20

Kl. 19:00 - 21:00

Med Naser Khader

Rådhusholmen 12, 2670 (Plenumsalen)

Se på kort