• Naser Khader
    Naser Khader (arabisk: ناصر خضر, født 1. juli 1963 i Damaskus) er en konservativ dansk politiker med dansk-palæstinensisk og dansk-syrisk baggrund. Han har været medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti i 2009-11 og igen fra 2015. Tidligere har han siddet i Folketinget for Radikale Venstre 2001-07, Ny Alliance 2007-08 og Liberal Alliance 2008-09. Naser Khader er ikke mindst kendt for sin rolle under Muhammed-krisen i 2005, hvor han blev populær i en stor del af den danske befolkning for sin optræden, og for sin tid som partistifter og formand for først Ny Alliance og siden Liberal Alliance, hvor han efter en turbulent periode endte med at blive fortrængt af Anders Samuelsen og forlod partiet helt.Udover sin politikerkarriere har Khader bl.a. været seniorforsker ved den konservative institution Hudson Institute i Washington, samfundsdebattør, foredragsholder, forfatter og radiovært med mellemøstlige forhold som speciale. Khader er en af de danske politikere, der permanent må leve under politibeskyttelse som følge af trusler mod sin person efter forskellige udtalelser i tidens løb.Du kan læse mere om Naser Khader her.

UDSÆTTES: Foredrag med Naser Khader 'Dansker - kend din kristendom', Roskilde

Siden Naser Khader i 2015 tog en masteruddannelse i Teologi, har hans interesse for Biblens historier kun vokset sig større, og da han for et par år siden stødte på en bog om apostlen Paulus, åbnedes hans øjne for et helt nyt perspektiv på kristendommen.

I ”Sådan blev vi kristne – en rejse i Jesus’ og Paulus’ fodspor” fortæller Naser Khader historien om jøden Saulus, der i årene efter Jesus’ død forfølger de nye kristne. Men efter at have set Jesus i et drømmesyn bliver han omvendt, tager navnet Paulus og vier sit liv til at udbrede det kristne budskab.

Meget af det, som vi opfatter som essentielle dogmer i kristendommen, kommer fra Paulus og ikke fra evangelierne. Det gælder syndernes forladelse gennem Jesu blod, på grund af hans offerdød på korset. Det gælder modtagelsen af Helligånden og løftet om et evigt liv givet i troen på Jesu opstandelse fra de døde. Og det gælder troen på et himmelsk herredømme sammen med Kristus, når han vender tilbage på skyen. Og ikke mindst gælder det ritualerne – dåben til Kristus og nadveren, som begge bygger på den fortælling om frelsen gennem Jesus. Alt sammen noget, vi har fra Paulus. Også italesættelsen af Jesus som Guds søn kommer fra Paulus.

I foredraget kommer Naser Khader til Israel og Palæstina, hvor han rejser i de fodspor, Jesus og Paulus trådte for cirka 2.000 år siden. Undervejs trækker Khader røde tråde fra Det Gamle Testamente over Kristendommens indførelse i Danmark til Reformationen og danskernes forhold til kristendommen og de kristne skikke, normer og værdier.

OBS! Vi holder også foredrag med Nasser Khader i Greve den 7. oktober med 'Fordi vi er uenige, behøver vi ikke hade hinanden'. Se mere her.


Nummer
1005 - UDSÆTTES: Foredrag med Naser Khader 'Dansker - kend din kristendom', Roskilde
Første mødegang
torsdag den 03.12.20 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Roskilde Bibliotek, Dr. Margrethes Vej 14, 4000 Roskilde ()

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 100,00
torsdag den 03.12.20

Kl. 19:00 - 21:00

Med Naser Khader

Dr. Margrethes Vej 14, 4000 ()

Se på kort