Fermentering

Det er ikke tilfældigt, at fermentering er blevet højaktuelt i tiden. Det er en klassisk måde at skabe umami på, det er konservering uden kemi, det er oplagt til at undgå madspild og det er det bedste værn mod tarm- og fordøjelsesproblemer, som er blevet lidt af en folkelidelse.

Alle grøntsager kan fermenteres, men nogen med større succes end andre. Kål, gulerødder, løg, hvidløg, rødbeder, jordskokker og små sylteagurker er noget af det bedste. Den helt store klassiker er kraut, hvor man ælter hvidkål/ rødkål og gulerødder. Det prøver vi sammen. Vi skal også prøve våd-fermentering, som bruges til de grøntsager, hvor man gerne vil beholde formen fx sylteagurker, blomkål, broccoli, gulerodsstave og chili.

Medbring de grøntsager og krydderurter du gerne vil fermentere (du kan fint nøjes med hvidkål og gulerødder) og ca. 50 g god salt uden jod. Husk også en stor skål, evt. en vægt, en skarp kniv og 10 syltetøjsglas i almindelig størrelse. Har du et råkostjern eller et mandolinjern er du godt hjulpet. Tag også gerne en masse krydderurter med.

Jeg vil først fortælle lidt om, hvorfor og hvordan man fermenterer og hvad grundprincipperne er, men skal nok holde teorien ret kort. Det vigtigste er, at vi får hænderne i gang, så kommer alle spørgsmålene og de spændende snakke.

Vi slutter af med en masse smagsprøver, som jeg tager med. Det er vigtigt, at I har en fornemmelse af, hvordan den færdige fermentering skal smage.

Vel mødt til en praktisk, kreativ og frugtbar dag.

Nummer
9249 - Fermentering
Første mødegang
lørdag den 31.08.19 kl. 09:30 - 13:00
Undervisere
Adresse

Køkken, Skjernvej 6, 6900 Skjern

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 250,00
lørdag den 31.08.19

Kl. 09:30 - 13:00

Med Birgit Brink Lorenz

Skjernvej 6, 6900 (Køkken)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom