• Charlotte Bøndergaard

    Min passion for blomster startede så småt for 14 år siden, da jeg flyttede på landet sammen med min mand, og vi fik vores første have. Siden dengang er blomsterinteressen vokset i takt med at græsplænen er blevet mindre og mindre!

    I 2022 fik jeg så endelig min helt egen blomstermark og jeg satte mit lærerjob på Danmarks bedste skole, Videbæk Kristne Friskole, på pause.

    Så nu er jeg her! Med håbet og troen på, at der findes masser af mennesker i mit nærområde, som ønsker sig lokalt og naturligt dyrkede blomster fra vores danske klima. Blomster som dufter og strutter, og blomster som emmer af have, natur og danske årstider.

    Mit håb er, at mine blomster kan være med til at videregive lidt af den glæde, begejstring, taknemmelighed og forundring, som jeg selv oplever, når jeg omgiver mig med blomster. Og at jeg kan være med til, at mange flere mennesker får øjnene op for, at årstidens danske blomster er noget helt særligt!

     

Skønne buketter af årstidens danske blomster

På besøg hos Væggerskilde Blomster

Årstidens danske blomster er noget helt særligt. Naturligt dyrkede. Godt for sommerfuglene godt for bierne. Godt for biodiversiteten, godt for bæredygtigheden.

Du har nu muligheden for gennem 3 måneder at følge livets gang hos en lokal blomsteravler, der i den grad brænder for blomster og buketter.

1.gang: 24/8 kl. 9.30-12.00

Velkomst ved Charlotte Bøndergaard, der kort præsenterer Væggerskilde Blomster, sig selv og sin ide.

Efter en kort introduktion til buketbinderi går vi i samlet flok ud i marken og plukker blomster til vores egen buket. Undervejs vil der være mulighed for at stille spørgsmål til dyrkning af de forskellige blomstertyper.

Vi lægger mærke til duftene, føler bladenes overflade, nyder mangfoldigheden i farverne.

Tilbage i værkstedet lærer vi at binde en buket efter spiralmetoden. Vi bliver inspireret af hinanden og har måske allerede fået inspiration til den buket, vi skal lave næste gang.

 

2. gang: 14/9 kl. 9.30-12.00

Vi starter med at se på vaser. Skal det være en høj eller en lav buket? Hvad holder bedst? Derefter går vi igen i marken. Nogle blomster er væk og nogle er stadig i fuldt flor. Vi får svar på hvordan man kan forlænge sæsonen, så der er blomster indtil frost, og så de samme blomster får et længere ”blomstringsvindue”, end vi er vant til? Vi plukker blomster til egen buket, og bestemmer selv om det skal være tradition eller fornyelse, yndig eller dramatisk.

 

3. gang: 5/10 kl. 9.30-12.00

Så er det sidst på sæsonen – og dog! Antallet af insekter i luften og på blomsterne er nu mindre end ved 1. besøg. Blomstersorterne og farverne er anderledes nu, men der er stadig masser af blomster, og du kan binde en fantastisk buket. Nu står blandt andet dahliaerne i fuldt flor, og det giver mulighed for at lave buketter både med fuld knald på farverne og i dæmpede nuancer.

På vores runde i marken fortæller Charlotte om afslutning af denne sæson og planlægning af den næste- Vi får gode tips til, hvordan vi bruger de forskellige blomstertyper til at fylde havesæsonen ud, så der kan laves flest muligt buketter fra vores egen have næste år. Og så øver vi os en sidste gang sammen.

 

Eksklusivt kursus med max 8 deltagere.
Med i prisen er blomster til månedens buket samt kaffe og kage.
Husk tøj og sko efter vejret, samt en saks og en kurv/spand til blomster.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Nummer
22277 - Skønne buketter af årstidens danske blomster
Første mødegang
onsdag den 24.08.22 kl. 09:30 - 12:00
Adresse

Væggerskilde Blomster, Væggerskildevej 36, 6971 Spjald ()

Se på kort

Mødegange
3
Pris
Almen
DKK 1350,00
onsdag den 24.08.22

Kl. 09:30 - 12:00

Charlotte Bøndergaard

Væggerskildevej 36, 6971

Se på kort

onsdag den 14.09.22

Kl. 09:30 - 12:00

Charlotte Bøndergaard

Væggerskildevej 36, 6971

Se på kort

onsdag den 05.10.22

Kl. 09:30 - 12:00

Charlotte Bøndergaard

Væggerskildevej 36, 6971

Se på kort