Michelangelo, den guddommelige ener - foredrag

- hvorfor var han så en fortryllende kunstner?

Hvem var Michelangelo, hvilken rolle spillede han i sin samtid og hvorfor er han så fortryllende som kunstner? Kom og hør Gitte Konradsen passioneret fortælle om Michelangelo - den guddommelige ener.

Det er meget vanskeligt at fatte, hvordan det var muligt for et menneske at præstere hvad Michelangelo præsterede igennem fire års ensomt slid fra det pavelige kapels stillads i Det Sixtinske kapel. Da værket var færdigt, var Michelangelos ry og anseelse større end nogen kunstner nogensinde havde oplevet før – og måske også siden. Fyrster og paver overbød hinanden for at sikre sig et værk af den guddommelige mester og hans temperament skabte storkonflikt mellem Paven og bystaten Firenze. Som person var Michelangelo sin egen største kritikker, udpræget omhyggelig, hysterisk, stolt, uafhængig og særdeles temperamentsfuld. Alt dette tilsammen gjorde ham til den sublime kunster og karakter som stod bag de mange kendte værker fra Renæssancen. Den frygtindgydende kraft der skræmte dem som traf ham selv, fylder os i dag med ærefrygt når vi står overfor et af hans guddommelige værker. En aften med drama og guddommelig gru igennem en rejse i Michelangelos værker!

Gitte Konradsen er cand. mag. og foredragsholder i kulturhistorie. Foredraget varer 2 x 45 min. med en pause på 15. min. imellem.

Se alle 4 kunstforedrag med Gitte Konradsen samt udflugt her:
10.09.20: Thorvaldsen og kunstnerkollektivet i Rom
03.10.20: Jubilæumsudstilling på Thorvaldsens Museum og oplæg
12.11.20: Renæssancens kvinder
21.01.21: Michelangelo - den guddommelige ener
11.03.21: Leonardo da Vinci - hans liv og levned


 


Nummer
1015 - Michelangelo, den guddommelige ener - foredrag
Første mødegang
torsdag den 21.01.21 kl. 19:00 - 20:45
Undervisere
Adresse

Sognegården, , 4100 Ringsted ()

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 225,00
torsdag den 21.01.21

Kl. 19:00 - 20:45

Med Gitte Konradsen

, ()

Se på kort