Få bistader og insekthoteller i haven - foredrag

  - få praktisk viden til holde bier og gøre din have mere insektvenlig

  Foredraget giver dig svar på hvad der kræves for at holde bier i haven – er det farligt – kan jeg have bier, hvis jeg har små børn og/eller husdyr – hvad koster det - hvilke krav stiller det til et insekthotel – skal man have tilladelse til at etablere insekthoteller eller bistader i haven – hvad med naboerne – hvilke blomster og buske kan jeg plante/så for at hjælpe insekterne – hvor kan jeg placere et bistade og/eller et insekthotel og meget andet.

  'Naturen er i global tilbagegang med hastigheder, der savner fortilfælde i menneskehedens historie, og hastigheden af udryddelsen af arter accelererer med alvorlige konsekvenser, som nu ser ud til at ramme mennesker overalt på Jorden' lyder den dystre melding fra FN-panelet, der med over 450 internationale eksperters deltagelse har brugt tre år på at analysere 15.000 videnskabelige studier og officielle rapporter om naturens tilstand.

  Det er en barsk udmelding, men ikke desto mindre den barske sandhed om hvad der sker hvis vi – du og jeg – ikke gør noget for vores bestøvende insekter. Foredraget vil give dig praktiske eksempler på hvordan du kan gøre din have eller omgivelser insektvenlig.

  Der vises digitale billeder til foredraget, og Niels Hvenegaard har også levende bier med i et udstillingsstade, samt et insekthotel og et almindeligt træ-bistade (minimodel), der er specielt beregnet til at stille i en have.

  Foredragsholder Niels Hvenegaard er selv en erfaren biavler, og producerer insekthoteller til Slagelse Kommune som et socialøkonomisk projekt. Niels er også tidligere højskolelærer og har Engsøhave Biavl ved Korsør.

  Se tre øvrige kurser/workshop med Niels Hvenegaard:
  Lør. 14. nov. 2020: Creme og sæber med honning uden tilsætningsstoffer
  Søn. 15. nov. 2020: Koldrørt sæbe med krydderurter uden tilsætningstoffer
  Lør. 05. dec. 2020: Lav fyldte chokolader med honningkaramel o.l. - lørdagsworkshop/kursus  Nummer
  41211028 - Få bistader og insekthoteller i haven - foredrag
  Første mødegang
  torsdag den 18.03.21 kl. 19:00 - 21:00
  Undervisere
  Adresse

  Sognegården,

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 150,00
  torsdag den 18.03.21

  Kl. 19:00 - 21:00

  Med Niels Hvenegaard