USA - valget er i gang

Debatarrangement v/Mads Fuglede

Uanset om man kan lide det eller ej, så er Washington D.C verdens politiske hovedstad.

De beslutninger der træffes i USA, påvirker resten af kloden i et omfang der gør, at man kan hævde, at amerikanernes ledere ikke blot er deres egne, men hele verdens ledere.

Amerikansk politik er meget mere end præsidentembedet, men omfatter alle de politiske institutioner i USA. Eksempelvis er den amerikanske præsidents handlemuligheder meget begrænset indenrigspolitisk, hvorimod han/hun har meget friere tøjler udenrigspolitisk.

USA er verdens ældste forfatningsbaserede demokrati og derfor har amerikanerne en række erfaringer som man kan vurdere - enten fordi de er på vej til os, eller fordi vi ønsker at forhindre, at europæisk eller dansk politik udvikler sig i den retning. Dermed er amerikansk politik også interessant af en række andre årsager ud over den generelle påvirkning af resten af verden.

Meget af det der foregår "over there" virker fremmed for os: Tonen i amerikansk politik er usædvanlig barsk. Republikanernes første kandidat blev beskyldt for at være kannibal og sidenhen har man haft en praksis for at gå meget hårdt til sine modstandere. Der er ligeledes usædvanlige høje summer involveret i en amerikansk valgkamp, og man vælger præsidenter, der ikke har fået flertal af stemmerne.

Mads Fuglede vil ved dette arrangement lægge op til debat med udgangspunkt i den aktuelle situation i USA op til valget i efteråret. Han vil lægge op til debat om, hvad det betyder for os og hvilken rolle USA i det hele taget spiller for strukturerne i det udenrigs- og indenrigstpolitiske samspil.

Mads Fuglede har beskæftiget sig med amerikansk politik som fast kommentator på TV2 ved de amerikanske præsidentvalg i 2008 og 2012 og som medvært for præsidentvalget i 2016 samt som forfatter og foredragsholder. Mads Fuglede er uddannet cand.mag. i historie og filosofi fra Aarhus Universitet og har undervist i international politik samt USA's historie på en stribe universiteter og højskoler. Siden 2017 har Mads Fuglede desuden været medlem af Folketinget for Venstre.

Nummer
201910 - USA - valget er i gang
Første mødegang
mandag den 16.03.20 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere

Adresse

Nørregade 2, 4100 Ringsted (Café Skema)

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 50,00
mandag den 16.03.20

Kl. 19:00 - 21:00

Med

Nørregade 2, 4100 (Café Skema)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom