Kurser i Keramik

Vi arbejder med ler og raku brænding. Raku er en gammel japansk brændingsteknik, som altid er spændende og overraskende. Leret og glasuren skaber nogle smukke krakelerede farver og linjer. Udtrykket er er aldrig bestemt på forhånd, så det du skaber er unikt.

 Start til keramik
Kunne du tænke dig at starte til keramik? De seneste år er det blevet mere populært at gå til keramik – og det kan vi godt forstå. Der er noget helt særligt over selv at skabe noget smukt og unikt til hjemmet, eller til at glæde andre med. Hvem holder ikke af at få en personlig og håndlavet gave lige fra hjertet?

Sorter efter

En spændende proces
Der ligger en spændende proces i det keramiske arbejde. På vores kurser guider vi dig igennem alle trin, så du lærer at mestre de forskellige teknikker der hører sig til håndværket. 

Måske kender du pølseteknik fra dine billedkunsttimer i folkeskolen? Denne teknik benytter vi os også af, samtidig med at du også kan lære andre teknikker som f.eks. pladeteknik og drejeteknik.

Når du efter at have valgt den lertype, du ønsker at arbejde i, har æltet leret og formet eller drejet din krukke, kop eller kande, så kommer det svære valg: hvilken glasur skal jeg vælge? Glasuren betyder noget for det udtryk din kop eller kande får. Når det er sagt, så er ingen herre over, hvordan det endelige resultat bliver.

Glæden ved det hjemmelavede
Det er noget helt specielt at åbne ovnen og se sine færdige krukker, skåle eller kopper svøbt i farverig glasur. Og der er en særlig tilfredsstillelse i at drikke en kop kaffe af en hjemmelavet kop, som du selv har designet og formet med dine hænder ud fra din fantasi. Den glæde der strømmer ud af et barn, som lige har set sine forældre pakke julegaven med askebægeret op, er samme følelse man kan have, når man står med sin første kop i hænderne.

Raku
Der er forskellige måder at brænde sit lertøj på. Rakubrænding er en gammel brændingsteknik, der stammer fra Japan. Raku kan oversættes til ”nydelse” og det synes vi er meget sigende. Når man brænder med raku, så er det altid spændende og overraskende process, da leret og glasuren skaber uforudsigelige mønstre, linjer og farver. Det betyder at hver genstand, der kommer ud af ilden, er unik.

Lad hænderne arbejde
På keramikkurserne kan du bruge hænderne og lade fantasien råde. Det kan være en tiltrængt pause og et pusterum fra hverdagen. Det er en afstressende, hyggelig og til tider meditativ proces at arbejde med formgivning af ler. Du kan lave pyntegenstande eller brugsgenstande – fade, krukker, skåle, kopper, krus, kander, vaser, bøtter, tallerkener, figurer og dåser.