TANGSAFARI & GOURMET PÅ RESTAURANT ATOM

- få en hel unik oplevelse hvor alle sanser kommer i brug

Kom med på Tangsafari - en fantastisk sanseoplevelse i Isefjorden ud for Anneberg Kulturpark i Odsherred. I Danmark kan vi bare kan gå ud i havet og høste tang og bruge det i vores mad. Men de færreste giver sig i kast med det på grund af manglende viden og erfaring med tang, tangtyper, smag og hvad tang kan bruges til.

Turen laves sammen med virksomheden Dansk Tang, der lever af at levere tang til de kendte restauranter i København. De dygtige kokke i Danmarks bedste restauranter har nemlig for længst fået øjnene op for tangens mange kvaliteter. 

På Tangsafarien kommer du med ud i vandet og høster tang sammen med Dansk Tang. Du bliver guidet i hvordan du kan kende forskel på tangtyperne, hvad du skal kigge efter, årstider for tang, og hvor er de forskellige tangsorter vokser. Ved Odsherreds kyster kan der høstes op til 17-18 forskellige tangsorter, der alle har hver deres smag, udseende og egenskaber

Du kan låne vaders af Dansk Tang, men hvis du selv har nogen, der passer dig, så tag dem meget gerne med, da de ikke kan garantere, at have vaders der passer i præcis din størrelse. Du kan også tage våddragt eller bare badetøj med.

Tag gerne en pose med og få tang med hjem, så du selv kan komme i gang med at arbejde med havets grøntsager. Det er også muligt at købe nogle af Dansk Tangs produkter med tang i, fx øl, sennep, olie, salt, pesto og tørret tang. Dansk Tang vil fortælle om dem selv og hvordan de arbejder med tangen.

Men ikke nok med det, for oplevelserne fortsætter med middag på den nye restaurant ATOM, nabo til Dansk Tang i Anneberg Kulturpark. Restaurant MOTA og ATOM drives af Claus Henriksen, der tidligere har arbejdet på bl.a. Dragsholm Slot, NOMA, Formel B og Søllerød Kro. Karrierens foreløbige højdepunkt er dog Michelin-stjernen, der blev tildelt Dragsholm Slot i 2017 efter 10 års målrettet udviklingsarbejde. Claus's store interesse i og udforskning af lokale fødevarer og urter er blevet hans signatur for de retter, han serverer for sine gæster. Claus
er kendt for sin personlige og kompromisløse tilgang til sit køkken – og han har som få været med til at sætte dansk gastronomi på verdenskortet. Her skal vi nyde en 4 retters unik eksklusiv gourmetoplevelse.

Dansk Tang og ATOM ligger som nævnt begge i Anneberg Kulturpark, lidt syd for Nykøbing Sjælland, og ud til Isefjorden. Der er netop etableret et nyt Videnscenter for Tang i Anneberg Kulturpark, der oprindelig rummede det gamle sindsygehospital (http://www.sns-museum.dk/besog/hospitalet/), i de smukke gamle fredede bygninger. Det gamle hospital er solgt til et privat par, der udvikler nu området til et iværksætter-valley inden for fødevarer, og har planer om at genetablere den store gamle engelske have, der ligger i midten af hele området.


Hvis du efter arrangementet har lyst til at opleve mere af skønne Odsherred, kan du besøge det smukke Hempel Glasmuseum, der ligger meget tæt på Anneberg Kulturpark. Du kan også køre en tur til Nykøbing Sjælland eller en tur til Rørvig Havn og nyde en god is. Hvis du overvejer at overnatte i Odsherred, så kan vi anbefale Hotel HøjbySø i Højby, Rørvig Centret i Rørvig eller Dragsholm Slot, der er kendt for deres lækre mad og Michelin restaurant.

Pris incl. middag 800 kr. pr. person. Drikkevarer tilkøbes.

Praktisk info:
Vi mødes hos Dansk Tang, Annebergparken 28 B, Anneberg Kulturpark, 4500 Nykøbing Sjælland, hvorefter vi går mod vandet, når vi har fået vaders og udstyr med.

NB! I tilfælde af dårligt vejr/vind, så flyttes arrangementet evt. til en af de andre kyster i Odsherred. Vi har også mulighed for at rykke inden døre i Annebergparken. Men under alle omstændigheder, så tag tøj på til vind og vejr.


Til inspiration for yderligere oplevelser i Odsherred:
Dansk Tang
Nationalt Center for Lokale Fødevarer www.nclf.dk
Anneberg Kulturpark
Restaurant MOTA og ATOM
Hempel Glasmuseum
Sidinge Gårdbutik
Geopark Odsherred (UNESCO Global Geopark)
Malergården – familien Swanes velbevarede kunstnerhjem
Visit Odsherred

Nummer
41212900 - TANGSAFARI & GOURMET PÅ RESTAURANT ATOM
Første mødegang
fredag den 23.07.21 kl. 16:00 - 19:15
Undervisere
Adresse

Dansk Tang,

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 800,00
fredag den 23.07.21

Kl. 16:00 - 19:15

Dansk Tang