• Gorm Bruun Hansen
    Gorm Bruun Hansen, Cand.mag. i historie og religion, forhenværende lektor på Roskilde Gymnasium.

    Formand for Historisk samfund for Roskilde Amt. Tidligere mangeårigt bestyrelsesmedlem af Roskilde Kunstforening.

    Gorm Bruun Hansen har holdt foredrag om og skrevet artikler om mangeartede lokalhistoriske emner, samspillet mellem historie og kunst samt almindelig historie.

Margrete I og Margrethe II – 2 dronninger og 2 gravmæler i Roskilde Domkirke

- kom med på kulturvandring i Roskilde Domkirke og se de to sarkofager

Kom med på kulturvandring i Roskilde Domkirke og få fortællingen om Margrete I og Margrethe II – 2 dronninger og 2 gravmæler.
 
Margrete I’s gravmæle med den smukke liggende statue af hende er nok det kendteste i Roskilde Domkirke med den markante beliggenhed lige bag højalteret. Hendes liv var dramatisk, hendes betydning for Danmark overordentlig stor. Kalmarunionen, som hun skabte i 1397, blev et højdepunkt i landets historie.
Historien om, hvorfor og hvordan hun blev begravet i Roskilde Domkirke, er lige så spændende. Hendes gravmæle er et flot kunstværk fra middelalderen og en seværdighed for turister og andre besøgende.

Vores guide og fortæller, Gorm Bruun Hansen, vil også fortælle de interessante og spændende historier om, hvordan og hvor de danske konger og dronninger er blevet begravet igennem historien. Overordentlig mange af gravmælerne befinder sig i Roskilde Domkirke.

Som afslutning vil Gorm Bruun Hansen belyse den nuværende dronning Margrethes færdige gravmæle af Bjørn Nørgaard og Skt. Birgittes kapel, som det står delvist skjult i.

Historierne om de 2 dronninger og deres begravelsespladser i domkirken vil blive fortalt, medens vi går rundt i kirken eller sidder på kirkebænkene.

Turen tager 1 1/2 til 2 timer, afhængig af spørgsmål. Hvis der er tid til slut, så vil vi slutte af ved Frederik den 9. og Dronning Ingrids gravsted uden for Domkirken.

Denne kulturvandring i Roskilde Domkirke har vi fået et særligt tilskud til. Derfor kan vi tilbyde turen til en attraktiv pris på 50 kr. per person.

SE ALLE VORES ARRANGEMENTER MED FOKUS PÅ MARGRETE I OG MARGRETHE II: 11 kulturvandringeer og 6 foredrag.Nummer
40212911 - Margrete I og Margrethe II – 2 dronninger og 2 gravmæler i Roskilde Domkirke
Første mødegang
onsdag den 29.09.21 kl. 10:00 - 12:00
Undervisere
Adresse

Roskilde Domkirke, Domkirkestræde 10, 4000 Roskilde

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 50,00
onsdag den 29.09.21

Kl. 10:00 - 12:00

Gorm Bruun Hansen

Domkirkestræde 10, 4000 (Kirkens indgang (sydsiden))

Se på kort