• Peter Øvig Knudsen
    Journalist Peter Øvig Knudsen har sat sig for at undersøge den moderne danmarkshistories største dramaer og dybeste selvbedrag. Gennem dokumentariske beretninger blotter han det 20. århundredes ømme punkter samt bevægelsers kampe, kærlighed og kontraster. Øvig Knudsen er optaget af, hvad der får mennesker til at overskride samfundets normer. I ”BZ. Du har ikke en chance - tag den! beskrev han BZ-bevægelsen i 1980'erne, og i ”Min mor var besat” (2019) udforsker han samfunds- og kønsnormer på et psykologisk plan gennem sin egen mor, som led af depressioner. Læs mere HER.

Foredrag med Peter Øvig Knudsen - 'Da jeg blev sindsyg'

Da jeg blev sindssyg
I januar 2018 blev forfatter og journalist Peter Øvig indlagt på den lukkede psykiatriske afdeling på Rigshospitalet og fik diagnosen ’svær, psykotisk depression’. Efter en serie elektrochok blev han to måneder senere udskrevet uden tegn på sindssyge. Men rejsen tilbage til hverdagen og familien blev alligevel lang.

Med udgangspunkt i sin nye bog 'Jeg er hvad jeg husker', som udkom i september 2021, fortæller Peter Øvig i dette foredrag om at bevæge sig ind i den dybe depression og om at blive underkastet en behandlingsform, elektrochok, som han frygtede mere end stort set alt andet, men som skulle vise sig mirakuløs.

Og ikke mindst beretter han om om at opdage, at han efter sygdommen faktisk var blevet en anden.

Anne-Marie Knigge fra Roskilde er samtalepartner med Peter Øvig Knudsen under foredraget.

Se mere om Peter Øvig Knudsen HER.

Om Peter Øvig Knudsen:
Journalist og forfatter. Foredrag om eget forfatterskab.
Peter Øvig Knudsen (f. 1961) har modtaget Cavling prisen, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalistpris, Montanas Litteraturpris samt prisen for Årets Historiske Bog fra Dansk Historisk Fællesråd for de to Blekingegadebanden bøger.

I 2004 modtog Peter Øvig Rosenkjærprisen fra Danmarks Radio for sine to bøger om besættelsestiden. I sin begrundelsen blev han kaldt "en af de største nulevende formidlere af den nyere danske historie".

Senest er Peter Øvig Knudsen udkommet med bøgerne Hippie - bind 1 og 2, hvor han med vanlig indsigt og indlevelse beskriver hippietidens positive og negative sider.

Peter Øvig er desuden forfatter til "Børn skal ikke lege under fuldmånen" (1995), "Min generation" (1997), "Passioner" (1998), "Efter drabet" (2001), "Hilsner fra klovnen" (2003), "Birkedal" (2004

Peter Øvig Knudsen har tidligere arbejdet som journalist på månedsbladet Press, Dagbladet Information og senest Weekendavisen. Siden 2003 har han arbejdet som fri forfatter.


Nummer
40221800 - Foredrag med Peter Øvig Knudsen - 'Da jeg blev sindsyg'
Første mødegang
tirsdag den 15.03.22 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Roskilde Bibliotek, Dr. Margrethes Vej 14, 4000 Roskilde

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 250,00
Arbejdsledig Roskilde
DKK 228,00
Pensionist Roskilde
DKK 228,00
tirsdag den 15.03.22

Kl. 19:00 - 21:00

Peter Øvig Knudsen

Dr. Margrethes Vej 14, 4000 (Salen)

Se på kort