• Anne Lise Marstrand Jørgensen

    Anne Lise Marstrand-Jørgensen er en af Danmarks mest velskrivende forfattere.

    Anne Lise Marstrand-Jørgensen, født 1971, er cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun debuterede som forfatter i 1998 med digtsamlingen 'Vandring inden ophør'. Siden har hun udgivet flere digtsamlinger og romaner - herunder især de to meget populære bøger om den tyske nonne, læge og komponist Hildegard af Bingen. 'Hildegard I' og 'Hildegard II' udkom i henholdsvis 2009 og 2010. Efterfølgende har Anne Lise Marstrand-Jørgensen skrevet 'Hvad man ikke ved' fra 2012 om en familie i opløsning samt den selvstændige romanfortsættelse 'Hvis sandhedenskal frem' 2013. I 2015 udkom romanen 'Dronningen af Saba & Kong Salomon', og i 2017 var hun aktuel med romanen 'Sorgen grundstof'.

    I september 2020 er Anne Lise Marstrand-Jørgensen aktuel med 'Margrethe I' - en stor roman om og et psykologisk portræt af Margrete I (1353-1412).

    Anne Lise Marstrand-Jørgensen modtog i 2009 Weekendavisens Litteraturpris for 'Hildegard'.

Foredrag - 'Margrete I' med forfatter Anne Lise Marstrand Jørgensen, Roskilde

- romanen om Dronning Margrete I, der ligger begravet i Roskilde Domkirke

Romanen 'Margrete I' af forfatter Anne Lise Marstrand Jørgensen er et psykologisk drama om en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

Allerede som tiårig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen.

Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Historien om Margrete I rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har fået DR Romanprisen 2021 for sin historiske roman ’Margrete I’.
...

Margrete I ligger begravet i Roskilde Domkirke, og derfor er Anne Lise Marstrand Jørgensens roman endnu mere interessant i Roskilde.

SE ALLE VORES ARRANGEMENTER MED FOKUS PÅ MARGRETE I OG MARGRETHE II: 11 kulturvandringeer og 6 foredrag.

Nummer
40212801 - Foredrag - 'Margrete I' med forfatter Anne Lise Marstrand Jørgensen, Roskilde
Første mødegang
tirsdag den 09.11.21 kl. 19:00 - 21:00
Adresse

Katedralskolen,

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 240,00
tirsdag den 09.11.21

Kl. 19:00 - 21:00

Anne Lise Marstrand Jørgensen

4000 (Foredragssalen)

Se på kort