Kl. 16.00: Rundvisning i hovedbygning på Gammel Kjøgegaard

  - en del af Grundtvigs Kulturfestival 2022  I anledning af GRUNDTVIGS KULTURFESTIVAL 2022 kan du komme med på en guidet rundvisning i den smukke hovedbygning til Gammel Kjøgegaard, der allerede i senmiddelalderen var kendt som hovedgård og igennem tiderne har været ejet af flere danske adelsslægter. Læs mere om Gammel Kjøgegaard.

  Grundtvig var gift med Marie Toft (kone nummer to), der var datter af familien på Gammel Kjøgegaard. Derfor ligger Grundtvig også begravet på Claras Kirkegaard på Åsen og har tilknytning til Køge.

  "Gammelkjøgegaard" var i senmiddelalderen en adelig hovedgård i landsbyen Køge. Efterhånden opstod købstaden Køge ved kysten, og den mindre landsby længere oppe i landet kendtes under navnet Gammel Køge. Men som købstaden udvidede sig, voksede byen igen op mod gården, og skellet blev udvisket. Omkring midten af 1900-tallet var Køge by vokset ud til nærheden af Gammel Kjøgegaards jorder og ønskede yderligere arealer til at sikre byens fortsatte vækst. Legatstiftelsen ønskede ikke at udstykke herregårdens 1000 hektar store arealer, så i 1964 blev der gennemført den første frivillige fredning af et helt gods. I dag er Gammel Kjøgegaard ejet af Carlsen Lange Stiftelsen.

  Se film fra den smukke park på Gammel Kjøgegaard, der rummer en af landets største samlinger af rododendron, her.

  Du kan kun deltage i rundvisningen med billet. Billetpris for rundvisning per person er 75 kr. (evt. ledige pladser sælges på dagen via MobilePay).

  Se hele programmet for Grundtvigs Kulturfestival her.

  LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark - også i weekender. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark og weekendkursus


  Nummer
  46222906 - Kl. 16.00: Rundvisning i hovedbygning på Gammel Kjøgegaard
  Første mødegang
  lørdag den 27.08.22 kl. 16:00 - 16:45
  Undervisere
  Adresse

  Gl. Kjøgegaard, Ølbyvej, 4600 Køge

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 75,00
  lørdag den 27.08.22

  Kl. 16:00 - 16:45

  Peter Collet

  Ølbyvej, 4600 (Hovedbygningen)

  Se på kort