Danmarks store mand - ny bog om Grundtvig præsenteres af tre af forfatterne

  - Nye fortællinger om Grundtvig

  Store hvide mænd er ikke i høj kurs i dag. De rives ned fra deres piedestaler og anklages for alskens alvorlige sager. Men hvad med Grundtvig, holder han stadig? Hvilke aftryk har han egentlig sat på det danske samfund – og skal vi blive ved med at beskæftige os med ham?

  Kun få mennesker er aktuelle 150 år efter deres død. Nicolai Frederik Severin Grundtvig er en af dem. Hans betydning er intakt, og med hele 253 salmer i Den Danske Salmebog har de fleste danskere haft hans levende ord på deres læber.

  Men Grundtvig er ikke nem at få hold på. Politisk tages han til indtægt for snart det ene, snart det andet, og i skåltaler berømmer vi hans betydning for velfærdsstat, dannelse, fællesskab og kirkeliv. Vi siger, at han er kompromisløs, men også folkelig. Myreflittig, men også møgbesværlig.

  I Den store mand. Nye fortællinger om Grundtvig undersøger eksperter de forskellige og ofte modstridende forståelser af Grundtvig – blandt andre den feministiske, den maritime og den grønne Grundtvig. Undervejs afliver de flere myter om en af danmarkshistoriens store personligheder. Myter eller ej. N.F.S. Grundtvig lever i bedste velgående. Også efter sin død.

  Bogens 16 bidrag af både ældre og yngre grundtvigforskere forsøger at give os svaret, når de går helt tæt på Grundtvig og giver os nye perspektiver på præsten, digteren og samfundsdebattøren.

  Vi får besøg af tre af bidragsyderne til bogen, som vil løfte sløret for deres arbejde med Grundtvig ”Danmarks store mand”:
  - Kasper Rathjen fra Esbjerg fiskerimuseum: Den maritime Grundtvig
  - Jens Wendel Hansen fra Grundtvig Centeret: Den politiske Grundtvig
  - Lone Kølle Martinsen fra Grundtvig Centeret: Den feministiske Grundtvig

  Bogen om Grundtvig udgives af GADS forlag den 2. sept., men allerede den 27. aug. kan publikum få en snig-præmiere på bogen på Grundtvigs Kulturgestival.

  Arrangementet afholdes i det smukke bibliotek i hovedbygningen på Gl. Kjøgegaard som en del af Grundtvigs Kulturfestival 2022.

  Max 40 pladser.

  Se hele programmet for Grundtvigs Kulturfestival her.

  LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark - også i weekender. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark og weekendkursus

  Nummer
  46222801 - Danmarks store mand - ny bog om Grundtvig præsenteres af tre af forfatterne
  Første mødegang
  lørdag den 27.08.22 kl. 15:00 - 17:00
  Undervisere
  Adresse

  Gl. Kjøgegaard, Ølbyvej, 4600 Køge

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Almen
  DKK 50,00
  lørdag den 27.08.22

  Kl. 15:00 - 17:00

  Lone Kølle Martinsen

  Ølbyvej, 4600 (Hovedbygningen, Biblioteket)

  Se på kort