• Dorthe Gerlach

    I Dorthe Gerlachs stemme gemmer der sig tusinde og atter tusinde af historier. Med en enestående klang og et ukueligt nærvær, formår hun altid at tage dig med på en musikalsk rejse af dimensioner.

    Det er både stemningsfyldt og nærværende, når Dorthe Gerlach som soloartist spiller op til dans fra sit helt eget ståsted. Her finder du det stille og sårbare – men også det store og buldrende. Alt sammen udfoldet gennem et veldrejet og dansk sprog.

    I et univers af halvelektronisk melankolsk pop leverer den karismatiske sangerinde altid en energisk og tryllebindende performance, som sætter sig fast i mindekartoteket. Med en jordbunden og humoristisk jargon er Dorthe Gerlach en ærlig historiefortæller, som ikke er bange for at give noget af sig selv i mødet med musikken og sit publikum.

    I mere end 20 år har Dorthe Gerlach udgjort den ene halvdel af den ambitiøse duo HUSH, som er leveringsdygtige i eftertænksomt og nærværende country-pop.


Sensommerkoncert - Dorthe Gerlach, Erik Grip, fakkeloptog og gravøl

- en del af Grundtvigs Kulturfestival 2022 på Gl. Kjøgegaard

Dorthe Gerlach og Erik Grip i unik sensommerkoncert på Gammel Kjøgegaard.

Oplev en helt enestående aften med open air sensommerkoncert den 27. august med sangerinden Dorthe Gerlach og visesangeren Erik Grip i de smukke historiske omgivelser på godset Gammel Kjøgegaard (1300 m fra Køge Torv), hvor N.F.S. Grundtvig ligger begravet i skoven.

Koncerten er en hyldest til Grundtvig i anledning af 150-året for hans død – og er en del af Grundtvigs Kulturfestival 2022, der dagen igennem har et spændende program for både børn og voksne. Se hele programmet for Grundtvigs Kulturfestival 2022 HER.

Visesanger Erik Grip fortæller anekdoter om Grundtvig og sit eget musikalske tilhørsforhold til hans sange og digte, og indbyder publikum til at synge med på ’Velkommen i det grønne’ og ’Maries sang’.

Dorthe Gerlach indtager derefter scenen, hvor hun akkompagneres akustisk og synger personlige fortolkninger af et udvalg af Grundtvigs poetiske tekster samt egne betagende sange.

Fakkeloptog og gravøl til ære for Grundtvig:
I forlængelse af koncerten inviteres publikum med til et lysende fakkeloptog ad stierne gennem skoven ved Køge Ås op til Claras Kirkegaard, hvor der vil udfolde sig en helt særlig mindestund. I forbindelse med Grundtvigs død og begravelse gik man i 1872 med fakler til familiegravstedet, og som koncertgæst er du med til at genskabe den store folkelige begivenhed, da man for 150 år siden tog afsked med Grundtvig.

Grundtvig ligger ved siden af to af sine koner på Claras Kirkegaard på toppen af en bakke i skoven. I krypten kan Grundtvigs ornamenterede egekiste ses helt tæt på, hvilket giver den historiske person et næsten fysisk nærvær. På bakkedraget ved gravstedet holder præsterne ved Køge Kirke Charlotte Dybdahl Winther og Signe Asbirk mindetaler anno 2022. Den unikke aften afsluttes med gravøl* for Grundtvig og en skål til ære for en af Danmarks store mænd midt i den smukke skov på Åsen (*Gravøl betales særskilt). Køge Byorkester vil stå for det musikalske indslag ved graven.

Om Dorthe Gerlach:
I Dorthe Gerlachs stemme gemmer der sig tusinde og atter tusinde af historier. Med en enestående klang og et ukueligt nærvær, formår hun altid at tage dig med på en musikalsk rejse af dimensioner. Det er både stemningsfyldt og nærværende, når Dorthe Gerlach som soloartist spiller op til dans fra sit helt eget ståsted. Her finder du det stille og sårbare – men også det store og buldrende. Alt sammen udfoldet gennem et veldrejet og dansk sprog.

I et univers af halvelektronisk melankolsk pop leverer den karismatiske sangerinde altid en energisk og tryllebindende performance, som sætter sig fast i mindekartoteket. Med en jordbunden og humoristisk jargon er Dorthe Gerlach en ærlig historiefortæller, som ikke er bange for at give noget af sig selv i mødet med musikken og sit publikum.

I mere end 20 år har Dorthe Gerlach udgjort den ene halvdel af den ambitiøse duo HUSH, som er leveringsdygtige i eftertænksomt og nærværende country-pop. Læs mere om Dorthe Gerlach.

Om Erik Grip:
Erik Grip er kendt af de fleste og har været aktiv sanger og komponist siden 1963. Erik Grip turnerer med egne sange, tolkninger af danske viser og digte samt morsomme anekdoter – og har et særligt musikalsk forhold til N.F.S. Grundtvig.

I 1983, da Danmark fejrede N.F.S. Grundtvigs 200-årsfødselsdag, blev visesangeren Erik Grip landskendt. TV-avisen havde været på besøg hos Erik Grip i Lejre, og nu tonede visesangeren frem på skærmen i den bedste sendetid med sin guitar og sin Grundtvig-sang. Teksten, der dengang var ret ukendt, skrev Grundtvig til en majfest i pastor Rørdams have i Mern ved Præstø i 1843. Men det var Erik Grips melodi, der gjorde ”Velkommen i det grønne” til en klassiker, der siden er blevet sunget over det ganske land ved alle mulige lejligheder. I år 2000 modtog Erik Grip platin for 100.000 solgte Grundtvig-album.

Erik Grip er en af meget få danskere, der er blevet optaget som medlem af YTF. Den svenske forening for professionelle trubadurer, Yrkes Trubadurernes Förening, der i sin tid blev stiftet af Cornelis Vreeswijk og Fred Åkerstrøm.
Formidling af historier og sange med indhold er et hædersmærke og Erik Grip regnes for dansk visesangs Grand Old Man. Erik Grip er netop blevet tildelt Poeten Poul Sørensen og hustrus hæderslegat. En stor ære kun få sangere har fået. Læs mere om Erik Grip.

Arrangører af Grundtvigs Kulturfestival:
Bag arrangementet står Carlsen-Langes Legatstiftelse på Gammel Kjøgegaard, Connect Køge og LOF Kursuscenter Øst i Køge.

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark - også i weekender. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark og weekendkursus


Praktisk info

Tag tøj på til vejret og fodtøj, hvor du kan gå med ud til mindehøjtidligheden ved Claras Kirkegaard. Koncerten holdes som 'Open air' på plænen ved Café Åsen over for Gl. Kjøgegaards hovedbygning. Du er velkommen til at tage tæppe eller stol med, så du kan sidde ned. Men husk at komme i god tid, hvis du vil have en god plads som siddende.

Det bliver muligt at købe kaffe, is, mad og drikke o.l. i Café Åsen. Noget skal forudbestilles. Du er også velkommen til at medbringe din egen picnic.

Tidsplan:
17.00-17.30: 'Opvarming' af Køge Byorkester
17.30-18.00: Erik Erip koncert på scenen
18.00-19.00: Dorthe Gerlach koncert på sceenen
19.00-21.00: Fælles fakkeloptog til Claras Kirkegård, mindetaler anno 2022 af præsterne ved Køge Kirke, musikalske indslag fra Køge Byorkester, gravøl og hyldestskåler.

Husk at give os dit mobilnummer, så vi har muligehed for at sende praktiske beskeder.

Ved dårligt vejr:
I tilfælde af dårligt vejr, fx silende regn eller torden, har vi arrangeret backup og reserveret Teaterbygningen, Bag Haverne 1, 4600 Køge (der orienteres via SMS, hvis dette skulle ske, derfor er det vigtigt, at vi får dit mobilnummer). Men det kan ikke slå oplevelsen af at stå midt i naturen på det smukke gods og gravsted.
Nummer
46222901 - Sensommerkoncert - Dorthe Gerlach, Erik Grip, fakkeloptog og gravøl
Første mødegang
lørdag den 27.08.22 kl. 17:30 - 21:00
Undervisere
Adresse

Gl. Kjøgegaard, Ølbyvej, 4600 Køge

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 250,00
lørdag den 27.08.22

Kl. 17:30 - 21:00

Dorthe Gerlach

Ølbyvej, 4600 (Sceenen)

Se på kort