LOF's engagement i Folkemødet 2014

$currentPage/NodeName

Af Signe H. Damkjær

Som folkeoplysende organisation har LOF sin naturlige plads på Folkemødet på Bornholm. I år er vi til stede med en række spændende arrangementer med internationalt perspektiv. Vi inviterer til debat om demokrati, danske værdier og om EU med afsæt i nederlaget i 1864, Zambia og fredsprojektet i Europa.

LOF's arrangementer på Folkemødet 2014

  • En ny europæisk fortælling
  • Fra nederlag til aktivistisk udenrigspolitik
  • Gammel og nyt demokrati - Danmark og Zambia
  • Jens olav Jersild og Bertel Haarder - med humor kommer man langt

En ny europæisk fortælling
Har EU som fredsprojekt genklang i de europæiske befolkninger i dag? Formand for Folketinget Mogens Lykketoft (S), formand for Federal Union of European Nationalities Hans Heinrich Hansen, formand for Folketingets Europaudvalg Eva Kjer Hansen (V) og formand for Foreningen Norden Karen Ellemann (V) giver deres bud på en ny fortælling, om det der binder os sammen som europæere.

Tid: 12. juni 15:00 - 16:00
Sted: Mindretallenes telt
Arrangør: LOF og SSF/Grænseforeningen

Fra nederlag til aktivistisk udenrigspolitik
Hvordan har nederlaget i 1864 påvirket danske værdier og de folkeoplysende bevægelser? I 2014 markerer vi 200-året for afgivelsen af Norge, 150-året for nederlaget ved Dybbøl og 25-året for Berlinmurens fald. Tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech tager afsæt i historien og lægger op til debat om danskernes værdiforståelse. Pensioneret brigadegeneral K.E Nielsen indleder arrangementet.

Tid: 13. juni 14:40 - 15:40
Sted: Folkeoplysningens telt
Arrangør: LOF & Folk og Sikkerhed

Gammelt og nye demokrati - Danmark og Zambia
Til september fylder Zambia 50 år. Elias Chipimo, der måske bliver landets næste præsident, fortæller om sine visioner for den politiske udvikling. Få svar på, hvad Danmark kan lære af Zambia, og på hvordan den demokratiske udvikling i Danmark kan inspirere det afrikanske land.

Tid: 13. juni 17:40 til 18:40
Sted: Folkeoplysningens telt
Arrangør: LOF og DLDP

Jersild og Europa - om hvorfor EU også er sjovt
Bertel Haarder er vært når journalist og foredragsholder Jens Olaf Jersild giver en kærlig og varm analyse af den politiske udvikling i Europa. På trods af sit ry om det modsatte er der faktisk megen humor at finde i europæisk politik. Jersild giver eksempler på, hvordan man med humor kan nå langt i bestræbelserne på at gøre europapolitik mere nærværende og aktuel i et mediebillede, hvor internationalt udsyn ikke står øverst på menuen.


Tid: 13.juni 12:45 - 13:30
Sted: Danchels Hus
Arrangør: LOF og Venstre

 
Vi glæder os til at møde jer!