Folkeoplysning skal med i livslang læring

Digitaliseringen medfører et utal af muligheder og forandringer. Folkeoplysningen skal medvirke til at hjælpe danskerne med at udnytte dem og med at reflektere over, hvordan digitaliseringen vil påvirke vores liv. Det nødvendigt, hvis regeringen skal I mål med sin ambition om livslang læring.

- Mulighederne bliver større. Det er godt. Men vi risikerer, at mennesker bliver hægtet af. Det er skidt,« sagde statsminister Lars Løkke om digitaliseringen i sin nytårstale.

I LOF glæder vi os til at være med til at ruste danskerne til at begå sig i det digitale samfund. Alle skal kunne være med, uden at vi giver køb på den personlige sikkerhed eller på nærværet ved de fysiske møder. Den læring kan vi tilbyde, fordi vi i folkeoplysningen skaber et trygt fællesskab af mennesker fra forskellige baggrunde, der lærer af egen fri vilje. Her kan vi give folk de kompetencer, de skal bruge f.eks. på it-området, til at arrangere oplysende debatter om personlige rettigheder eller skabe dialog om, hvordan vi begår os på de sociale medier i et rum, hvor alle er velkomne. Det gælder også de mange voksne, hvis lyst og evne til at opkvalificere sig stadig er præget af tidlige års dårlige oplevelser i det formelle uddannelsessystem.

Læs hele vores debatinlæg bragt i i Jyllands-Posten 18. januar 2017