Dans med Parkinson - LOF

LOF

Viden i bevægelse

Dans med Parkinson

 

Dans04

Holte og Ballerup er to af de ganske få steder i Danmark, hvor man kan gå til Dans med Parkinson. Det hold, LOF-Skolen startede i Holte i efteråret, er nemlig så stor en succes, at afdelingen fra januar også tilbyder parkinsondans i Sundhedshuset i Ballerup.

Dansesøndage
Ideen til Dans med Parkinson kom fra en underviser med kontakt til Parkinsonforeningen. Tilbuddet blev meldt ud til deres medlemmer, og der kom hurtigt 20 deltagere.
Interessen for parkinsondans er nu så stor, at LOF-Skolen også satser på at få deltagere til fire dansesøndage fordelt i Farum, Furesø, Birkerød og Gl. Holte.

- For nogle parkinsonpatienter er det svært at komme af sted på et hold en gang om ugen. Derfor giver vi dem mulighed for at deltage en enkelt dag. Vi håber selvfølgelig, der er nogen, der hænger ved og melder sig på et af vores hold, siger Peter Hollbaum-Hansen, der er skoleleder i LOF-Skolen.

Pardans
Danseholdene er både for parkinsonramte og for pårørende, da undervisningen i udgangspunktet foregår som en pardans.
- Dansen gør, at man får trænet de ting, der kan være svære, når man har Parkinson så som koordination og balance. Derudover bringer dansen minder frem. Det betyder, at man kan genskabe noget nærhed, hvilket for nogle par kan være svært at opretholde i en situation, hvor den syge glider væk, siger Peter Hollbaum-Hansen. 

Parkinsondans kommer fra New York, men trenden er langsomt ved at brede sig i Danmark.