• Signe Wenneberg
    Siden Signe Wenneberg blev tilknyttet Politikens kulturredaktion som kun 23-årig og har hun – på tv, på skrift og i talrige bøger – især dækket stofområder indenfor kultur, livsstil, tendenser, rejser, mode, fødevarer, gastronomi, dyrevelfærd, forbrug, forbrugere, detail, sundhed, etik, livsstilssygdomme, fødevarepolitik… Foruden medieudvikling, sociale medier, telekommunikation, positiv kommunikation – og over økologi, cirkulær økonomi, klima, bæredygtighed, affaldsstrategi, resiliens, holistisk stress-forebyggende byggeri, arkitektur, byudvikling, hus, have og “urban farming”. Signe Wenneberg arbejder ofte i større projekter og i co-creation med andre. Er ekspert i at opbygge bevægelser, mobilisere og projektlede døgnet rundt. Dette forsøger Signe Wenneberg at bruge til noget fornuftigt. Som at skabe folkelige bevægelser omkring bæredygtighed bredt forstået

Signe Wenneberg - hverdagsaktivisme på den sjove måde

Kom og hør  klima, miljø og bæredygtighed på en måde, så du ikke er ved at krepere af tungsind efterfølgende. Ingen kan holde ud at høre om dommedag. Og det er ved gud grød nemt, at være sortsynet, når det kommer til klima, miljø og bæredygtighed – især når verdens politiske klimaer ikke arbejder hurtigt nok for store grønne fælles løsninger. Men der er et steder med lys – og de steder peger jeg på. Det handler blandt andet om hverdagsaktivisme, om at ingen kan gøre alt – men alle kan gøre noget – og om innovation. Det handler om bæredygtighed i praksis… Og jeg viser eksempler fra nogle af de ting, jeg selv har været involveret i, så kan vi grine af det: Det handler fx om Burhønsenes Befrielsesfront, stop for madspild, bæredygtigt byggeri og megen anden klimaaktivisme.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Nordvestsjælland og Foreningen Miljø- og Energilandsby Stenstrup 

I 2012 blev Stenstrup som den første i Odsherred Kommune udnævnt til Energilandsby. På dette tidspunkt havde en gruppe borgere i et lille års tid talt om muligheden for at spare ressourcer og gøre landsbyen mere energivenlig. Ved bl.a. at have etableret solcelleanlæg i og omkring landsbyen, og med fokus på såvel små som store tiltag, arbejder vi løbende for vores målsætning: Foreningens formål er at fremme en generel miljø- og energibevidsthed blandt landsbyens beboere, og med udgangspunkt i det sociale fællesskab at udvikle ideer til at fremme og udbrede en sådan bevidsthed i nærmiljøet. Det er derudover foreningens intention at fremme det sociale engagement i landsbyen og dermed gøre Stenstrup til et attraktivt sted at være.

 

Nummer
190014 - Signe Wenneberg - hverdagsaktivisme på den sjove måde
Første mødegang
tirsdag den 12.11.19 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Stenstrupvej 41, 4573 Højby (Stenstrup forsamlingshus)

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 150,00
tirsdag den 12.11.19

Kl. 19:00 - 21:00

Med Signe Wenneberg

Stenstrupvej 41, 4573 (Stenstrup forsamlingshus)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom