Jens Andersen & visesanger Kristian la Cour
  • Jens Andersen
    ens Andersen  er især kendt for sine populære og prisbelønnede biografier om Astrid Lindgren, H. C. Andersen, Dronning Margrethe, Tove Ditlevsen, Ole Lund Kirkegaard, Tom Kristensen, Thit Jensen og senest en storslået biografi om Kim Larsen. Rundt i landet holder han målrettede foredrag om de store personligheder, som han beskriver i sine bøger, men også om sit eget forfatterskab og kunsten at skrive biografier.   Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet, og han har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen, Weekendens Litteraturpris, Søren Gyldendal-Prisen og H.C. Andersen Legatet for sine mange bøger.

Kim Larsen - de unge år

Jens Andersen & visesanger Kristian la Cour

KIM LARSEN-FOREDRAG MED FÆLLESSANG! 
Når Jens Andersen den 24.09.2019 gæster Kalundborghallen for at fortælle om sin roste og storsælgende Kim Larsen-bog “Kim Larsen - Mine unge år” bliver det med musik og fællessang. 
Med på scenen er Kristian la Cour, pianist, visesanger og lærer på Askov Højskole, og sammen vil de to tage publikum med på en musikalsk rejse i ord og toner gennem Kim Larsens univers. 

“Jeg fortæller om unge Larsens liv, sådan som jeg nåede at få historien fra hans egen mund, og undervejs - sammen med Kristian ved klaveret og publikum i salen - skal der synges en masse Kim Larsen-sange, ikke bare de folkekære ørehængere, men også et par mindre kendte numre fra Larsens store sangbog.”

Med udgangspunkt i sin nye bog, ”Kim Larsen. Mine unge år”, fortæller Jens Andersen - kendt for sine prisbelønnede biografier om bl.a. Tove Ditlevsen, H.C. Andersen, Astrid Lindgren og Kronprins Frederik - om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store erindringsbog, de var i fuld gang med.

 Vi skal høre om en begivenhedsrig opvækst på stenbroen i København og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke, tegneglade morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive cykelrytter eller gymnast, og fra begyndelsen havde et vågent men genert øje til det modsatte køn. I ungdommen, hvor rockmusikken holdt sit indtog, mente Kim at han lignede Elvis Presley og lød som Little Richard, og skulle være forfatter eller skuespiller, forsøgte sig som skolelærer og endte som hele Danmarks spillemand. Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og mange sange - fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormer-år omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til, men den unge vildmand samtidig var fast besluttet på at gå sine egne akustiske veje.

 Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der - med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd - er ”både til gården og til gaden”.

Foredraget er arrangeret af LOF og Kalundborg bibliotek i fælleskab

Nummer
190013 - Kim Larsen - de unge år
Første mødegang
tirsdag den 24.09.19 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Scenesalen, J. Hagemann Petersens Alle 11, 4400 Kalundborg

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 150,00
Medlem biblioteksklubben
DKK 140,00
tirsdag den 24.09.19

Kl. 19:00 - 21:00

Med Jens Andersen

J. Hagemann Petersens Alle 11, 4400 (Scenesalen)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom