Tag på TANGSAFARI efter havets grøntsag - TANG

    

I Danmark kan vi bare kan gå ud i havet og høste tang og bruge det i vores mad. Men de færreste giver sig i kast med det på grund af manglende viden og erfaring med tang, tangtyper, smag og hvad tang kan bruges til.

Lørdag den 29. august kan du tage med LOF og komme  på TANGSAFARI sammen med virksomheden Dansk Tang, der lever af at levere tang til de kendte restauranter i København. De dygtige kokke i de bedste restauranter har nemlig fået øjnene op for tangens kvaliteter. 

På Tangsafarien kommer du med ud i vandet og høster tang sammen med Dansk Tang. Du bliver guidet i hvordan du kan kende forskel på tangtyperne, hvad du skal kigge efter, årstider for tang, og hvor er de forskellige tangsorter vokser. Ved Odsherreds kyster kan der høstes op til 17-18 forskellige tangsorter, der alle har hver deres smag, udseende og egenskaber

Du kan låne vaders af Dansk Tang, men hvis du selv har nogen, der passer dig, så tag dem meget gerne med, da vi ikke kan garantere at have vaders der passer i præcis din størrelse. Du kan også tage våddragt eller bare badetøj med.

Tag en pose med og få tang med hjem, så du selv kan komme i gang med at arbejde med havets grøntsager. Det er også muligt at købe nogle af Dansk Tangs produkter med tang i, fx øl, sennep, olie, salt, pesto.

Vi besøger Dansk Tang og slutter af med en dejlig frokost, hvor der selvfølgeligvis er tang i måltidet.  Netop Odsherred er gået i front for at fremme, udvikle og bruge lokale fødevarer. Derfor ligger  Anneberg Kulturpark sammen med en masse andre fødevare-entreprenører, herunder bl.a. Dansk Tang, der er ejet af Claus Marcussen.

Praktisk info

         

Vi mødes hos Dansk Tang, Annebergparken 28 B, Anneberg Kulturpark, 4500 Nykøbing Sjælland, hvorefter vi går mod vandet, når vi har fået vaders og udstyr med.

NB! I tilfælde af dårligt vejr/vind, så flyttes arrangementet evt. til en af de andre kyster i Odsherred. Vi har også mulighed for at rykke inden døre i Annebergparken. Men under alle omstændigheder, så tag tøj på til vind og vejr.

Nummer
200030 - Tag på TANGSAFARI efter havets grøntsag - TANG
Første mødegang
lørdag den 29.08.20 kl. 10:00 - 13:15
Undervisere
Adresse

Anneberg Kulturpark, Annebergparken 28B, Anneberg, 4500 Nykøbing Sj

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 445,00
lørdag den 29.08.20

Kl. 10:00 - 13:15

Med Dansk Tang

Annebergparken 28B, Anneberg, 4500 (Dansk Tang, Annebergparken 28 )

Se på kort