Kurt Frederiksen

Nordiske foredrag i Ubby Forsamlingshus

2 fantastiske foredrag om Færørerne og Grønland

Kom med til to spændende foredrag i Ubby Forsamlingshus.

 

Foreningen Norden i Kalundborg og LOF Nordvestsjælland arrangerer foredrag i efteråret om henholdsvis Grønland og Færøerne.

 

Mandag, den 3. oktober, kl. 19:00 vil arkæolog, mag.art og Ph.D Anders Fischer, som bor lokalt i Kalundborg, fortælle om sin forskning om Grønland.

Anders Fischer har bl.a. foretaget omfattende undersøgelser af de gamle stenalderkulturer i den Vestsjællandske Åmose, og er også specialist i marinarkæologi og mosearkæologi og har gennem mange år i Skov- og Naturstyrelsen haft ansvaret for tilsynet med stenalderbopladserne på havbunden. 

Foredraget byder på fotos fra bjergtagende natur og møder med harpun-bevæbnede hvalfangere i kajak. Vi var en håndfuld unge arkæologer, biologer og geografer, der blev landsat på en øde kyst i Nordgrønland i foråret 1979. Det var 100-året for Knud Rasmussens fødsel, og ekspeditionen skulle undersøge et sted, den legendariske polarforsker gentagne gange havde i kikkerten; men aldrig selv nåede at udforske. På den smalle landstrimmel mellem ishav og indlandsis var der talrige spor af menneskers besøg gennem årtusinder: køkkenmøddinger, tomter af boliger, grave med skeletter, en dybfrossen, forhistorisk hundehvalp, så intakt, at selv pelsens farvemønster var bevaret.

 

 

Mandag, den 14. november kl. 19:00, vil gymnasielærer, Kurt Frederiksen, fortælle om Færøerne.

Kurt vil tage udgangspunkt i sine oplevelser fra flere rejser til Færøerne. Med sit kendskab til færøsk historie, økonomi, litteratur og billedkunst, vil foredraget især komme til at handle om det moderne færøske samfund, dets mennesker og kultur.

Foredraget bil blive ledsaget af billeder.

Kurt har altid været interesseret i de nordiske lande. Bl.a. har han kørt med traktor og campingvogn til Nordkap samt en tur til Island med traktoren og campingvogn.

Sidste år var Kurt igen på Færøerne og vil i sit foredrag berette om både natur, kultur og historien på de Nordatlantiske øer.

Kurt er en god fortæller, og det er altid interessant at følge med i hans oplevelser

Praktisk info

Prisen for begge foredrag inkl. kaffe og kage
Nummer
221010 - Nordiske foredrag i Ubby Forsamlingshus
Første mødegang
mandag den 03.10.22 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Ubby forsamlingshus, Ubby Hovedegade, 4490 Jerslev Sjælland

Se på kort

Mødegange
2
Pris
Almen
DKK 250,00
Medlem af Norden
DKK 200,00
mandag den 03.10.22

Kl. 19:00 - 21:00

Anders Fischer

Ubby Hovedegade, 4490 (Store sal)

Se på kort

mandag den 14.11.22

Kl. 19:00 - 21:00

Kurt Frederiksen

Ubby Hovedegade, 4490 (Store sal)

Se på kort