• Marie Brixtofte
  Marie Brixtofte er født i 1979 og er datter af den kendte venstrepolitiker Peter Brixtofte. Hun er autoriseret psykolog, økonom, foredragsholder og forfatter. Marie har i mange år arbejdet med børn og unge,som er børn af alkoholikere i organisationen Tuba. Marie kender følgerne af at have levet i en dysfunktionel familie, hvor hendes forældre blev skilt og hun levede sine teenageår hos sin alkoholiserede far. Hun fortæller med indlevelse om de erfaringer og oplevelser, hendes liv har givet hende.                                                                                                                          En sætning, som hun ofte citeres for lyder: "Når voksne er fulde, kan de ikke passe på børn!!!"                                                                                                              Marie er i dag selv aktiv i politik som hovedbestyrelsesmedlem i Radikale Venstre.
 • fullName

  Per er landskendt som den opblæste tjener Boldt fra Matador eller som Mathiesen med blotterkittel og hinkestensbriller og udødelige ydtryk som "osse li' på en studs" og "what do you have in your tæjsk today". Ligeså kendt er han som den ene halvdel af én af de største succes´er i dansk underholdning Pallesen & Pilmark for slet ikke at tale om Hjørring Revyen, Dansk Naturgas og Nørrebro Teater. 

    

  Per har haft et eventyrligt sceneliv og kan mange anekdoter om elskede (og ikke-elskede) skuespiller-kolleger. Der har været flest lyse stunder i Per Pallesens liv, men et langt liv har naturligvis også budt på svære perioder – også det fortæller Pallesen ærligt om.

 • fullName

  For Kristine Jensen endte en udenlandspraktik på seks måneder med at vende op og ned på et ellers meget planlagt og sikkert liv. Mødet med en barsk verden - med børn fulde af traumer fra en kold, hjerteløs og ofte voldelig opvækst fik hende til at skifte spor. Andet kunne hun ikke...

  Børnehjemmet Bylling Foundation og Kristine Jensen blev kendt, da Peter Ingemann med TV-programmet Størst besøgte stedet.

 • fullName

  Ultimo 2020 er Judith Rothenborg aktuel med foredraget og bogen, ”Lykken venter lige om hjørnet”, udgivet på forlaget People´s Press. En spændende og underholdende bog, der har kastet et lige så spændende og underholdende foredrag af sig.

  Judith Rothenborg blev for alvor synlig for danske tv-seere, da hun på DR indtog hovedrollen i dokumentaren, ”Mormor på mandejagt”, hvor hun leder efter kærligheden. Programmet viser en ægte bedstemor med slag i. En farverig moden kvinde med mod på livet og markante holdninger til det at blive ældre i Danmark – og til kærlighed og sex som ældre.

  Som foredragsholder er Judith levende, underholdende og ærlig. Hendes fortællinger er ikke bare lyserøde, men afspejler hendes liv på godt og ondt. Optur, skuffelse og smerte. Hun giver sine deltager et løft og en tro på, at der fortsat er meget at leve for og jagte i livet – bl.a. kærligheden, hvis den er savnet i vort liv.

 • fullName
  Skipper på Havana med foredrag om livet til søs
  Emil Erichsen er den fødte sejler. Som 11-årig overtog han selv rorpinden i sin første Optimistjolle. Siden blev det til masser af kapsejlads i Europajolle og på landsholdet i Laserjolle. Efter gymnasiet uddannede Emil Erichsen sig til dykkerinstruktør og arbejdede på en dykkerskole på Bali. Da han var hjemme igen tog han job som sejlinstruktør og som produktionsassistent på blandt andet tv-programmet X-Factor. I sommeren 2013 kastede han sammen med sin lillebror Theis fortøjningerne for at tage ud på en 3 år lang jordomsejling. Det er blevet til de meget populære tv-programmer på TV2 “Kurs mod fjerne kyster”, der følger drengenes tur ud i den store verden med alt, hvad der hører til af udfordringer og eventyr. Nu har du også mulighed for at høre alt og rejsen med et Emil Erichsen foredrag.

  Passionen for at sejle går igen hos familien. Ligesom Emils far Mikkel Beha selv voksede op på Nordkaperen med sin far, Troels Kløvedal, har Emil og lillebroren Theis arvet glæden ved sejlads fra deres forældre.

Mandagstræf i Vig bio

 

Foredrag med kendte foredragsholdere i din lokale biograf.

 

Efterårets program – alle dage er det klokken 10.30 i Vig bio.

 

27. September Marie Brixtofte – Livet med en alkoholisk far

Marie vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op med en far, der drak. Hun giver sit publikum en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigten og løftet til sig selv om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far, Peter Brixtofte, og hans omdømme. Marie levede i mange år med frygten for, at det ville være hendes skyld, hvis faren døde af misbrug. Peter Brixtofte døde i sidste ende i 2016, og derfor beretter Marie også om, hvordan hun rejste sig igen, efter hun var blevet væltet omkuld af den store sorg

 

4. Oktober Kristine Jensen –  En opgave for livet

En hjertelig beretning om den personlige rejse fra status som pædagogstuderende til nu at være projektmanager for det danske børnehjem Bylling Foundation i Cebu, Filippinerne.

For Kristine Jensen endte en udenlandspraktik på seks måneder med at vende op og ned på et ellers meget planlagt og sikkert liv. Mødet med en barsk verden - med børn fulde af traumer fra en kold, hjerteløs og ofte voldelig opvækst fik hende til at skifte spor. Andet kunne hun ikke...

Børnehjemmet Bylling Foundation og Kristine Jensen blev kendt, da Peter Ingemann med TV-programmet Størst besøgte stedet.

 

11. oktober Judith Rothenberg  Mormor på mandejagt - alder ingen hindring

Bliver man for gammel til at finde den store kærlighed og til at have sex? Bliver man for gammel til at udforske livet og kræve alt af det?

Nej, aldrig i livet! Ifølge skuespiller Judith Rothenborg må vi tro på, at vi kan finde den store kærlighed, flirte, have sex og aktivt udforske livet, selvom tiden vi har tilbage, er blevet kortere. Alderen er en mindre hindring end vores kultur gør den til. Børn og børnebørn er dejlige, men de lever deres liv og det samme skal ældre blive ved med. Vi må tage foden af bremsen og fortsætte med at fylde vores liv med drømme og vores dage med livgivende indhold, så vi udnytter livet, nyder det og bruger al den visdom og indsigt vi har samlet op.

Judith har levet et farverigt og forunderligt liv. Hun er et sprællevende bevis på, at vi trods modgang og smerte i livet, aldrig behøver at miste håbet. Hun har en ubrydelig tro på at alting nok skal gå, og at kærligheden vil melde sig hos hende meget snart. Hun tager sig selv seriøst på en humoristisk måde i evig udvikling og nysgerrig på fremtiden.

 

Judith lader sig ikke skræmme af alle de tvivlsomme oplevelser hun har i rygsækken. Mænd har der været mange af i hendes liv og trods hjertesorger og blindgyder, fortætter hun ukueligt og modigt med at lede efter den eneste ene.

Mød TV-darlingen fra ”Mormor på mandejagt” i et underholdende og tankevækkende foredrag fra en vaskeægte livskunstner, der har sparket offerrollen til månen. En farverig moden kvinde med vigtige og markante holdninger til det at blive ældre i Danmark.

25. oktober Per Pallesen: Erindringer 
Per Pallesen har været til grin i en menneskealder. Han blev folkeeje som den flabede tjener Boldt i Matador – en figur, han byggede på en virkelig karakter fra hjembyen, Aars. Gennem mange år satte han sit præg på dansk revy med sine snurrige Hjørring revyer. Siden fulgte tv-succesen Dansk Naturgas, der blandt andet udødeliggjorde figuren Mathisen. Og sammen med makkeren Søren Pilmark satte han en milepæl i dansk underholdning med det vanvittige Pallesen-Pilmark Show. Per fortæller i sit foredrag om et eventyrligt sceneliv og et privatliv, der indimellem har givet skrammer, en ekskone, som han stadig er glad for, en ny livsledsager, som han elsker. Og om alle de andre han elsker. Plus et par stykker, som han bestemt ikke elsker.

 
1.November  Emil Erichsen Jorden rundt og hjem igen

Efter tre års jordomsejling ombord på skibet Havana vendte Emil Midé Erichsen hjem til Danmark i 2016. I dette Emil Erichsen foredrag fortæller han historien om den omvæltning, det var at komme hjem igen. Gennem nye historier fra sejlturen og endnu ikke viste klip fra Kurs mod fjerne kyster, vil Emil tage publikum med ombord på Havanas rejse hjemover og med indlevelse fortælle om, hvordan det var fra den ene dag til den anden at skifte den stille hverdag på båden ud med et liv hjemme i gamle rammer, men med et forandret syn på tilværelsen.

I foredraget vil Emil også tage publikum med op langs vestkysten af Norge og hele vejen til Svalbard med familiens ”nye” skib Wallenberg. Med flotte billeder og videooptagelser kommer tilhørerne med ned under overfladen, ned i den fantastiske blå verden og vil opleve svømmende kammuslinger, vilde spækhuggere og kæmpestore pukkelhvaler.

Med oplevelser og fortællinger fra sydlig halvkugle i Stillehavet til Barentshavet nord for polarcirklen, fortæller Emil også om en jordklode, der er hårdt presset og under forandring.

 Nummer
210019 - Mandagstræf i Vig bio
Første mødegang
mandag den 27.09.21 kl. 10:30 - 12:00
Adresse

Vig bio, Ravnsbjergvej 2, 4560 Vig

Se på kort

Mødegange
5
Pris
Almen
DKK 695,00
Særligt pensionisttilskud Odsherred
DKK 245,00
mandag den 27.09.21

Kl. 10:30 - 12:00

Marie Brixtofte

Ravnsbjergvej 2, 4560 (sal)

Se på kort

mandag den 04.10.21

Kl. 10:30 - 12:00

Kristine Jensen

Ravnsbjergvej 2, 4560 (sal)

Se på kort

mandag den 11.10.21

Kl. 10:30 - 12:00

Judith Rothenberg

Ravnsbjergvej 2, 4560 (sal)

Se på kort

mandag den 25.10.21

Kl. 10:30 - 12:00

Per Pallesen

Ravnsbjergvej 2, 4560 (sal)

Se på kort

mandag den 01.11.21

Kl. 10:30 - 12:00

Emil Erichsen

Ravnsbjergvej 2, 4560 (sal)

Se på kort