307 Fredagshøjskole

fredag 1. april kl 9.30 – 16.00 Borgerhuset i Søndersø

Pris: kr 310,-  inkl. frokost, morgen- og eftermiddagskaffe

 

Fra Finland til Danmark – ”De gode Hensigters Tid”.

Om de finske krigsbørn.

v/ Veikko Tapio Juhl

Tapio Juhl er født i Karelen i 1941. Pga krigene mellem Rusland og Finland kom han til Danmark som flygtning som to-årig – sammen med sin 3 år ældre bror. Omkring 80.000 børn i alderen fra et til ni år blev sendt til Norge, Sverige og Danmark. Danmark modtog 3.764. Op imod 450 blev i landet; Veikko Juhl er et af dem.

Foredraget vil omhandle Finlands voldsomme historie samt tiden op til i dag og Tapio Juhls egen beretning – om baggrunden for hans rejse til Danmark i 1943 og tiden efter.

 

Grænselandets sange

v/ forfatter og tidl højskoleforstander  Birgitte Hansen

Mange digtere har beskrevet Sønderjyllands historie og givet os et poetisk indblik i en helt særlig egn. Naturen, mentaliteten og historien optager os. Vi har i Højskolesangbogen sange som ”Det er så køhnt, det er så dejle”, ”Danskerne findes i mange modeller” og ”Det haver så nyligen regnet”.

I 2020 kunne vi markere 100året for Genforeningen, og vore blikke rettes mod Sønderjylland. Vi vil synge de sønderjyske sange, fortælle historien og glæde os over en hel unik grænseegn, med gensidig respekt respekt og forståelse mellem dansksindede og tysksindede på begge sider af grænsen. 

Et fælles liv – et forbillede for andre grænseegne – som vi i den grad har brug for i en globaliseret verden, hvor grænser har fået en helt ny betydning.

Tilmelding senest 20/3, tlf 2086 6653 eller nordfyn@lof.dk

 

Fredagshøjskole arrangeres i samarbejde med FO