306 Fredagshøjskole

306 Fredagshøjskole

Fredag 3. september 9.30 – 16.00 i Borgerhuset i Søndersø

Pris: kr.  310,-  inkl. frokost, morgen- og eftermiddagskaffe

 

Dronningens Gobeliner

Om Danmarks historie vævet i et kunstnerisk udtryk.

v/Pia Dahl

Danmarks og kongernes historie gennem 1000 år er skildret gennem Bjørn Nørgaards fortolkning i Dronningens gobeliner, som hænger i Riddersalen på Christiansborg. Et storslået kunstværk, som det tog 11 år at færdiggøre.

Vi ser gennem Bjørn Nørgaards briller på udvalgte motiver, hører om historien, ser billeder og baggrund. Et på alle måder farverigt foredrag.

Pia Dahl, uddannet fra musikkonservatorium og universitet, har beskæftiget sig med Dronningens Gobeliner i mange år og holdt en god del kurser og foredrag om emnet.

 

Tid  til Sang og Sange til Tiden

Et højskoleforedrag med fortælling og sang

v/ Erik Sommer 

Vi kan synge os igennem dagen, om året og om hele livet. Vi kan synge om fællesskab, naturen, historien, kunsten og om liv og tro. I sangene samles vi om det alt sammen; derfor kan sang skabe glæde, men fælles sang skaber fælles glæde, og ved at høre noget sammen kommer vi til at høre sammen! Sangene lever fortsat i os, men de skal bruges, mærkes og fortælles videre. Ellers glemmer vi dem.

Højskolesangbogen er historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker.

Erik Sommer er komponist og foredragsholder. Uddannet musikpædagog og tidl højskolelærer og -forstander.

Tilmelding senest 27/8, tlf 20866653 eller nordfyn@lof dk

Fredagshøjskole arrangeres i samarbejde med FO