312 FREDAGSHØJSKOLE

Fredag 27. marts 2020 9.30 – 16.00

I Borgerhuset i Søndersø

Pris: kr. 290,- inkl. frokost, morgen- og eftermiddagskaffe

 

Sønderjylland i Skyggen af Det Tyske Rige.

v/ journalist Lars Ringholm

Den 10. Juli 1920 overskred Christian X den gamle grænse mellem Danmark og Tyskland. Siddende på en hvid hest gjorde han sit indtog i det genvundne Sønderjylland. Tysklands nederlag i 1. Verdenskrig gjorde det muligt at genvinde en del af det land, der gik tabt i 1864. De første år efter genforeningen var dramatiske. Hitlers magtovertagelse i 1933 skabte frygt for, at tyskerne ville kræve Sønderjylland tilbage, hvilket i 1930´erne i dramatisk grad påvirkede dansk udenrigspolitik og var en væsentlig årsag til Samarbejdspolitikken under Tysklands besættelse af Danmark.

Med Bonn-erklæringen den 29. marts 1955 fandt Danmark og Tyskland vej til et samarbejde i grænselandet, der varetog de nationale mindretals interesser på begge sider af grænsen.

 

Energi i det åndelige og fysiske liv.

v/Jytte Abildstrøm

Møde Jytte Abildstrøm i et spændende og nærværende foredrag, der som altid er spækket med humor og livsenergi, der smitter.

"Hvorfor er jeg så optaget af tanker om en bæredygtig fremtid? Jo, det kommer af min opvækst, hvor mine forældre opdrog mig med, at vi både skal have omsorg og tage hensyn til hindanden i sprog og gerning; men også bruge de samme moralbegreber over for jord, luft, ild og vand... så ÅNDEN ned i HÅNDEN. Jeg kalder mine foredrag for vedvarende energi i det åndelige og det fysiske liv, så det handler om at tænke på konsekvenserne af vore ord og gerninger

Fredagshøjskole arrangeres i samarbejde emd FO

Tilmelding: tlf 20866653 eller nordfyn@lof.dk