Sort land - fortællinger fra ghettoen

Bogen ’Sort land’ giver et kig ind gennem tillukkede og friturefedtede persienner til en indvandrerghetto i Danmark – et parallelsamfund, hvor egne love og regler hersker. Ahmad Mahmoud er vokset op i Askerød som den næstyngste i en søskende flok på syv. Han giver i foredraget et rystende billede af ghettolivet, hvor vold er daglig kost på lige fod med de arabiske retter, der tilberedes af kvinderne 24/7, så de kan stå klar til familiens patriark.
 
Indvandrerghettoen – med dens mange børn, koranskoler, bander, arrangerede ægteskaber og folk på overførselsindkomst – har sin helt egen kultur, som ingen ønsker at ændre; slet ikke dem, der lever i den.
 
Ahmad har selv brudt et socialt mønster, og ’Sort land’ er hans opråb til andre om at følge hans eksempel – ikke mindst indvandrerkvinderne, så deres børn kan få samme chance som han!     Arrangeret i samarbejde med Viborg Bibliotek, Foreningen Norden, Boligselskabernes Fællessekretariat, Bydelsmødre, Dansk Røde Kors, Frivilliggruppen under Dansk Flygtningehjælp, Viborg Bibliotekerne og Folkeuniversitet.
Nummer
852907 - Sort land - fortællinger fra ghettoen
Første mødegang
lørdag den 27.10.18 kl. 14:00 - 16:00
Undervisere
Adresse

Biblioteket, Skakbrættet, Vesterbrogade 15, 8800 Viborg

Se på kort

Mødegange
1
Almen
DKK 25,00
lørdag den 27.10.18

Kl. 14:00 - 16:00

Med Ahmad Mahmoud

Biblioteket, Vesterbrogade 15, 8800 (Skakbrættet)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom