Forårshøjskole: Lev dit liv, mens du har det

LOF’s forårshøjskole 2019

Lev dit liv, mens du har det!

LOF har denne gang inviteret tre spændende foredragsholdere til at fortælle ud fra emnet Lev dit liv, mens du har det. Vær med til tre dage med højskolestemning, foredrag, diskussion og fællessang. Alle dage indledes med morgenkaffe kl. 9.30, herefter morgensang og dagens foredrag. Efter frokosten er der fællessang under ledelse af Birthe Jensen.

3. april
”Det er forår, og alting springer ud”
Foredrag med Karen Johanne Stubkjær
Sådan udtrykker Benny Andersen det – om den tid, vi har lige nu. Det springer ud omkring os. Springer det også ud inden i os? Det gjorde det i den unge pige, Maria, der fik at vide, hun skulle være mor til Jesus. En stor ny begyndelse tog fat i hende. Er den slags nye begyndelser kun forbeholdt særlige bibelske personer under helt særlige omstændigheder? Karen Stubkjær, der er sognepræst i Vestervang, vil reflektere lidt over det her med den nye begyndelse, som kan høre alle aldre til.

4. april  
Fysisk og mental sundhed i seniorlivet
Foredrag med Lis Puggaard
Vi har alle drømme og forventninger til livet – også efter arbejdslivet. En aktiv tilværelse kræver at krop og hjerne vedligeholdes og trænes, hvis man vil være ’herre i eget liv’ og bevare et selvstændigt liv med meningsfulde oplevelser. Både krop og hjerne kan og bør vedligeholdes, trænes og udfordres hele livet.
Dette foredrag vil sætte fokus på hvor meget (lidt!) man skal træne, hvordan man skal træne, og hvor intensiv og belastende træningen skal være, for at man opnår en effekt på den fysiske og mentale funktionsevne samt livstilssygdomme.
Lis Puggaard har forsket i biologisk aldring, funktionsevne og træningseffekt  og er forfatter til flere bøger om emnet.

5. april
Foredrag med Flemming Nees, forstander på Lomborg Efterskole
I sangen ”Tænk at livet koster livet” siger Jørgen Gustava Brandt, at det er godt, at livet koster livet. At det er godt at synge dagens pris, at man skal komme med glæde og være til stede, når nu det er en begrænset periode, vi skal være her. I dette foredrag vil Flemming Nees fokusere på nogle stjernestunder i sit liv, der gjorde og gør, at han for en stund igen har fokus på ”at leve livet, mens vi har det”. Ellers kan man jo hurtigt blive optaget af alle hverdagens gøremål og forventninger til én. Det er selvfølgelig også vigtigt, men det må aldrig blive det eneste. Det er en række små, anekdotiske, til tider humoristiske, fortællinger, der spænder fra den jyske vestkysts fiskere til akademikere i Århus. Og i sidste ende nok lidt kritisk over for den måde, vi forvalter vores liv på i dag.

Samlet pris: 595 kr. inkl. foredrag, sang, formiddagskaffe med brød, frokost ekskl. drikkevarer

Sidste frist for tilmelding den 20. marts.

 

Nummer
951999 - Forårshøjskole: Lev dit liv, mens du har det
Første mødegang
onsdag den 03.04.19 kl. 09:30 - 13:30
Undervisere
Adresse

Søndermølle Kultur og Naturcenter, Udstillingslokale, Vinkelvej 40, 8800 Viborg

Se på kort

Mødegange
3
Almen
DKK 595,00
onsdag den 03.04.19

Kl. 09:30 - 13:30

Med LOF Midtjylland

Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 (Udstillingslokale)

Se på kort

torsdag den 04.04.19

Kl. 09:30 - 13:30

Med LOF Midtjylland

Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 (Udstillingslokale)

Se på kort

fredag den 05.04.19

Kl. 09:30 - 13:30

Med LOF Midtjylland

Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 (Udstillingslokale)

Se på kort

Du har 2 hold i kurven

Kurven er tom