Yoga-festival ved LOF Midtjylland

  Danmark er åben og vi må endelig mødes på vores måtter igen og lave yoga sammen. Derfor skyder LOF Midtjylland efterårets yogasæson i gang med en lille yogafestival hvor en del af vores dygtige undervisere vil give dig en mulighed for at prøve de forskellige yogaformer der tilbydes i vores lokaler.

  Tag din veninde, kæreste, ven, svigermor, mor under armen og kom til en dag fyldt med inspirerende yoga, og tid til at slippe verden udenom for en stund og fordybe dig i yogaens mangfoldige verden.

  Du kan ved hver workshop vælge imellem 3 undervisere. Længere nede i teksten er en længere beskrivelse af hver yogastil.

  PROGRAM:
  Kl. 10.00-10.50 Workshop 1:
  Dynamisk Flow yoga/Cecilie Hartzack
  Pantanjali yoga/Trine Guldager
  Blid Hatha yoga/Marianne Tingholm

  Kl. 11.00-11.50 Workshop 2:
  Hatha yoga/Lotte Mirsal
  Blid Hatha yoga/Trine Qvortrup Moltzen
  Pantanjali yoga/Trine Guldager

  Kl. 12.00-12.30: Fælles frokost med mad fra Pablo’s

  Kl. 12.30-13.20 Workshop 3:
  Blid Hatha yoga/Marianne Tingholm
  Mindful yoga/Aase Dam Hellerup
  Foredrag/ Trine Qvortrup Moltzen

  Kl. 13.30-14.20 Workshop 4:
  Yin yoga/ Aase Dam Hellerup
  Hatha yoga/ Lotte Mirsal
  Dynamisk flow yoga/ Cecilie Hartzack

  Kl. 14.30 Afrunding og tak for i dag

  I løbet af dagen bliver der i pauserne serveret te, kaffe og frugt.

  Det er muligt kun at købe halvdagsbillet formiddag incl frokost (kl. 10.00-12.30) eller eftermiddag incl frokost (kl. 12.00-14.30)

  Efter din tilmelding vil du modtage en mail d. 9 august, hvorpå du kan tilmelde dig de yogaklasser, du ønsker at deltage på.

  Sidste frist for tilmelding er tirsdag d 17/8.

  Blid Hatha Yoga ved Marianne Tingholm
  Vi dyrker den klassiske hatha yoga med fokus på styrke, smidighed, stræk og balance – i den blide udgave.Til start nogle rolige opvarmningsøvelser. Herefter får du mere varme i kroppen, men der er tid til at blive længere i stillingerne, mærke åndedrættet og aktivere bindevævet. Ikke kun for yoga-akrobater – alle kan være med. Vi slutter med en lille afspænding. 

  Hatha yoga ved Lotte Mirsal
  Denne time er en lille smagsprøve på den klassiske hatha yoga. Tempoet vil være roligt så nærvær og opmærksomhed er på sammenspillet mellem krop og åndedræt. Her er tid til bare ’at være’ - Flytte fokus fra hverdagens mange gøremål og finde ned i kroppen og blive opmærksom på, hvad den fortæller os.
  Samtidig styrkes kroppen gennem de forskellige yogaøvelser enten sammensat i små flows eller som enkeltstående øvelser.  Også stræk og mobilitet, der øger kroppens smidighed og løsner op for spændinger er en del af denne time. Timen sluttes af med en lille afspænding.

  Yin Yoga ved Aase Dam Hellerup
  Kom og få en smagsprøve på Yin Yoga, som er en rolig og meditativ yogaform, hvor vi arbejder med at smidiggøre vores, ofte lidt stramme, bindevæv.  Vi fordyber os i stillingerne, hvilket giver os mulighed for at frigøre de dybe spændinger, som har en tendens til at hobe sig op i vores krop og vores sind.  Vi går stille og roligt til værks, og alle kan være med, da vi møder kroppen lige præcis der, hvor den er.

  Mindful Yoga (incl. intro til Blid Mindful og 60+ yoga) ved Aase Dam Hellerup
  I Mindful yoga er øvelserne enkle at gå til og udføres i et roligt tempo, da vi har stor fokus på at ”mærke efter”. Det bevidste åndedræt er vores anker, da åndedrættet giver os en dyb og direkte kontakt til krop og sind. Kort sagt: vi er ’mindful’ – nærværende. Har du tendens til stress og for meget tankemylder, så får du her muligheden for at snuse til denne yogaform. Jeg til også kort introducere Blid Mindful Yoga/60+ yoga, som også indgår i LOF’s brede yogaprogram.

  Patanjali Yoga ved Trine Guldager
  Patanjali Yoga er en yogaretning bygget på principperne fra Hatha Yoga og Iyengar Yoga. Der inddrages forskelligt yogaudstyr til at understøtte kroppen, hvor det er nødvendigt for at arbejde så korrekt, anatomisk og intelligent som muligt. Hvilket betyder at alle kan få optimalt ud af træningen uanset niveau og form. Der arbejdes med styrke og gode velgørende stræk men også med smidighed og balance, hvilket gør det til en styrkeopbyggende og aktiv yogaform men med øje for det blide og bløde.

  Hatha Flow ved Cecilie Hartzack
  Gennem øvelser sammensat i flows (øvelserne kommer efter hinanden, som perler på en snor) arbejdes der med at opbygge en grundlæggende styrke i kroppen, så du skal regne med at få sved på panden. Du vil være i stillingerne i lidt tid, uden at det går ud over det flow, der er i undervisningen. Underviseren bestræber sig på at det er DIG, der skal mærke din krop og lære den at kende. Derved kan din yoga blive dybere og dine sanser bliver styrket.

  Blid Hatha ved Trine Qvortrup Moltzen
  Ved deltagelse i Blid Hatha hos Trine Q, vil du komme til at mærke din krop og dine muskler på nye måder. Yogaen foregår i et blidt tempo og ALLE kan være med.
  Vi arbejder med skuldre, hofter, åndedræt og balance og slutter med en opmærksomhed på kroppen gennem en kropsscanning.

  Foredrag Trine Qvortrup Moltzen
  ”Få glæde af yoga i din hverdag”
  Ved dette foredrag får du indsigt i hvorfor åndedrættet er så vigtigt, hvordan yoga kan grounde dig i din hverdag og hvordan meditation kan gøres enkelt og lettilgængeligt for alle.
  Jeg har gennem en del år holdt foredrag og kurser samt arbejdet med individuelle forløb der inddrager yoga, yogafilosofi og mentaltræning gennem Mindfulness. Jeg har gode erfaringer med at kombinere, krop, sind og åndedræt - som skiftende genstand for opmærksomheden.
  Vil du have mere lethed i dit liv?
  Ønsker du en mindre stresset og presset hverdag?
  Vil du gerne kunne tackle dine udfordringer med mindre drama?
  Så er dette foredrag lige noget for dig.

  Praktisk info

  Medbring yogamåtte, tæppe og evt. to klodser.

  For deltagelse se coronaretningslinjerne her: https://lof.dk/midtjylland/information/genabning-af-aftenskolen-6-maj-2021
  Nummer
  112398 - Yoga-festival ved LOF Midtjylland
  Første mødegang
  søndag den 22.08.21 kl. 10:00 - 14:30
  Undervisere
  Adresse

  LOF Midtjylland, Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 Viborg

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Deltager hele dagen
  DKK 350,00
  Formiddag og frokost
  DKK 195,00
  Eftermiddag og frokost
  DKK 195,00
  søndag den 22.08.21

  Kl. 10:00 - 14:30

  Underviser ved LOF

  Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 (Lokale 9)

  Se på kort