Yoga-festival ved LOF Midtjylland

  Vi gentager succesen fra sidste år og skyder årets yoga sæson ved LOF Midtjylland i gang med en dag i yogaens tegn.
  Dagen igennem vil vores dygtige undervisere præsentere dig for de fleste af de yogagrene, vi tilbyder ved LOF Midtjylland.

  Så tag din veninde, far, kæreste, ven, svigermor, mor under armen og kom til en dag fyldt med inspirerende yoga, og tid til at slippe verden udenom for en stund og fordybe dig i yogaens mangfoldige verden.

  Du kan ved hver workshop vælge imellem 3 undervisere/temaer. Længere nede i teksten er en længere beskrivelse af hver yogastil.

  PROGRAM:
  Kl. 09.00-09.20: Ankomst (kom gerne i god tid)
  Kl. 09.20-09.30: Fælles velkomst i foyeren foran kontoret.

  Kl. 09.30-10.25: Workshop 1:
  Hanne Sølund: Yin power
  Lotte Mirsal: Pilates - basis
  Astrid Kloch: Hatha Flow

  Kl. 10.35-11-30: Workshop 2:
  Hanne Sølund: Hatha yoga
  Laila Elisabeth: Yoga og ayurveda - Krop og sind balance
  Michelle Nardonne: Iyengar yoga

  Kl. 11.30-12.10: Fælles frokost med mad fra Reborn
  kl. 12.10-12.50: Fælles oplæg: Ayurveda - livsstil i balance v/Laila Elisabeth

  Kl. 13.00-13.55 - Workshop 3:
  Astrid Kloch: Restorativ Yoga
  Lotte Mirsal: Blid hatha flow
  Aase Hellerup: Yin yoga

  Kl. 14.05-15.00 - Workshop 4:
  Trine Guldager: Pantanjali Yoga
  Gerda Blaaberg: Yoga med fokus på åndedræt
  Michelle Nardone: Mindfulness

  I løbet af dagen bliver der i pauserne serveret te, kaffe og frugt.

  Det er muligt kun at købe halvdagsbillet formiddag incl. frokost og fælles oplæg (kl. 10.00-13.00) eller eftermiddag incl. frokost og fælles oplæg (kl. 11.30-15.00).

  Efter din tilmelding vil du modtage en mail d. 9. august, hvorpå du kan tilmelde dig de workshops, du ønsker at deltage på.

  Sidste frist for tilmelding er tirsdag d 17/8.

  Beskrivelse af modulerne:

  Fælles oplæg efter frokost for alle deltagere:
  Ayurveda - livsstil i balance. Oplæg med ayurvedas syn på sensommeren og det tidlige efterår, og hvordan det påvirker os. Der kommer masser af tips en afblanaceret afslutning på sommeren og til at tage hul på den ny sæson.

  Yoga og Ayurveda - krop og sind i balance v/Laila Elisabeth
  I denne workshop arbejder vi med yogaøvelser ud fra et ayurvedisk synspunkt og undersøger hvordan vi kan balancere krop og sind i forhold til årstiden, tidspunktet og den enkeltes udgangspunkt.

  Blid Hatha yoga v/Lotte Mirsal
  Tempoet vil være roligt, og øvelserne knap så intense, så nærvær og opmærksomhed er på sammenspillet mellem krop og åndedræt. Her er tid til bare ’at være’ - Flytte fokus fra hverdagens mange gøremål og finde ned i kroppen og blive opmærksom på, hvad den fortæller os.
  Samtidig blidt styrke kroppen gennem de forskellige yogaøvelser enten sammensat i små flows eller som enkeltstående øvelser. Også lange stræk der øger kroppens smidighed og løsner op for spændinger er en del af denne time. Timen sluttes af med en lille afspænding.

  Pilates v/Lotte Mirsal
  Vi starter timen med en lille præsentation af pilatesmetoden efterfulgt af et program sammensat af basis pilatesøvelser.
  Åndedræt, bevægelse, holdning, balance og kernestyrke er grundelementerne i pilates.
  I et roligt tempo arbejder vi med funktionelle bevægelser, styrke,og stabilitet samt forbedrer din krops holdning og balance. Du får tonet din krop og gjort dine muskler lange og smidige.

  Yin Yoga v/Aase Hellerup
  Kom og få en smagsprøve på Yin Yoga, som er en rolig og meditativ yogaform, hvor vi arbejder med at smidiggøre vores, ofte lidt stramme, bindevæv. Vi fordyber os i stillingerne, hvilket giver os mulighed for at frigøre de dybe spændinger, som har en tendens til at hobe sig op i vores krop og vores sind. Vi går stille og roligt til værks, og alle kan være med, da vi møder kroppen lige præcis der, hvor den er.
  Mindful Yoga (incl. intro Blid Mindful og 65+ yoga) v/Aase Hellerup

  Mindful yoga v/ Aase Dam Hellerup
  I Mindful yoga er øvelserne enkle at gå til og udføres i et roligt tempo, da vi har stor fokus på at "mærke efter". Det bevidste åndedræt er vores anker, da åndedrættet giver os en dyb og direkte kontakt til krop og sind. Kort sagt: vi er ’mindful’ – nærværende. Har du tendens til stress og for meget tankemylder, så får du her muligheden for at snuse til denne yogaform. Jeg til også kort introducere Blid Mindful Yoga/60+ yoga, som også indgår i LOF’s brede yogaprogram.

  Patanjali Yoga v/Trine Guldager
  Patanjali Yoga er en yogaretning bygget på principperne fra Hatha Yoga og Iyengar Yoga. Der inddrages forskelligt yogaudstyr til at understøtte kroppen, hvor det er nødvendigt for at arbejde så korrekt, anatomisk og intelligent som muligt. Hvilket betyder at alle kan få optimalt ud af træningen uanset niveau og form. Der arbejdes med styrke og gode velgørende stræk men også med smidighed og balance, hvilket gør det til en styrkeopbyggende og aktiv yogaform men med øje for det blide og bløde.

  Yoga med fokus på åndedrættet v/ Gerda Blaaberg
  Gerda giver et indblik i, hvordan et optimalt åndedræt påvirker kroppens nervesystem positivt. Timen vil bestå af øvelser, der stimulerer og forbedrer et velfungerende åndedræt samt yogaøvelser, hvor åndedrættet indgår i helheden.

  Mindfulness v/ Michelle Nardonne
  Kernen i mindfulness er at kroppen er en afspejling af sindet, og at sindet er en afspejling af kroppen. Når vi kommer ned i tempo kan vi observere og 'embody' vores indre landskab, og bevidst genoprette balance i vores mindbody. Vi vil desuden bruge værktøjer som bevægelse, meditation, visualisering og afslapning til at åbne yderligere op for forbindelsen mellem kroppen og sindet, og tydeliggøre den bro som befinder sig imellem dem.

  Iyengar Yoga v/Michelle Nardonne
  Vi sætter opmærksomhed på krop, sind og åndedræt, mens vi træner, og udvikler styrke, smidighed og afspænding i samme forløb. Der arbejdes med de grundlæggende stillinger med fokus på din egen krops behov. Metoden er sikker og effektiv. Herigennem opnås en større kropsbevidsthed, udholdenhed og en bedre koncentrationsevne og dermed et større mentalt og fysisk overskud.
  Iyengar Yoga har en bred målgruppe. Uanset din alder, erfaring eller kondition kan Iyengar Yoga vil hjælpe dig til at få det bedre i din krop.

  Hatha flow v/Astrid Kloch
  Vi bevæger os blødt og dynamisk gennem de klassiske yogastillinger med det formål at skabe afløb for den overskydende varme i krop og sind, der kan hobe sig op i de varme sommermåneder. Du vil efterlade klassen med fornyet energi, klarhed, styrke og glæde. Der vil være blide stræk, styrkende bevægelser og meditative stunder, altsammen forbundet i et blidt flow. Vi afslutter med en dyb og nærende afspænding

  Restorativ Yoga v/Astrid Kloch
  En særlig blid yogatime, der beroliger sindet og skaber balance i nervesystemet. I et roligt tempo bevæger vi os igennem en række dybdeafspændende stillingerne, primært liggende, og understøttet af pudder, tæpper og blokke - så du trygt kan give slip for en stund.
  Vi er i stillinger i alt mellem 5-15 minutter ad gangen, og timen vil også indeholde meditation og åndedrætsarbejde.
  Føler du dig stresset, urolig eller fortravlet, så vil en restorativ praksis være balsam for krop og sjæl. Men også for dig, der gerne vil finde dit stille sted for en stund.

  Hatha Yoga v/Hanne Sølund
  Yogaen du møder her er en blanding af både stående, siddende og liggende stillinger, samt flow, der veksler fra en stilling til en anden, i takt med din vejrtrækning.
  Yogaen er med til at træne din balance, styrke, udholdenhed, smidighed samt opøve indre styrke og ro.
  Jeg guider dig via åndedrættet hele vejen, så du trygt kan følge mine instruktioner, vende blikket ind ad og lade yogaen stilne dit sind.
  Certificeret yogalærer ved Simon Krohn og Soham Johansen.

  Yinpower v/Hanne Sølund
  Vi arbejder med at skabe plads i kroppen, skabe blødhed og elasticitet, så du lettere kan komme ud af sengen om morgenen, nå dine fødder, ordne haven, komme ned på gulvet og lege med dine børn eller børnebørn, forbedre dit løb, din sport.
  Yinpower er også medvirkende til at forbedre din fordøjelse, din udrensning og din søvn.
  Fortrinsvis siddende og liggende stillinger, hvor vi er i 2-5 minutter eller mere.
  Alle kan være med. Yin Power er for alle med en krop.
  Certificeret Yinpower yogalærer ved Kristine Marie Rost.

  LOF har flere gode workshops/weekendkurser, som er værd at køre efter. Se vores weekendkurser her: weekendkursus

  Praktisk info

  Der er udstyr til rådighed, så du behøver kun at medbringe udstyr, hvis du gerne vi bruge dit eget.

  Nummer
  2257110 - Yoga-festival ved LOF Midtjylland
  Første mødegang
  søndag den 21.08.22 kl. 09:30 - 15:00
  Undervisere
  Adresse

  LOF Midtjylland, Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 Viborg

  Se på kort

  Mødegange
  1
  Pris
  Deltager hele dagen
  DKK 395,00
  Formiddag og frokost
  DKK 225,00
  Eftermiddag og frokost
  DKK 225,00
  søndag den 21.08.22

  Kl. 09:30 - 15:00

  LOF Midtjylland

  Vævervej 10 C, 1. sal, 8800 (Lokale 9)

  Se på kort