Oplev hjertestierne

LOF Midtjylland og Hjerteforeningen i Viborg har indgået et nyt samarbejde om motionsture på Hjertestierne i og omkring Viborg.

Hjertestierne er en afmærket motionsrute, som kan bruges af alle og på alle tidspunkter af døgnet. I dette forår kan du komme med ud på de 5 Hjertestier, men til mere end en gåtur.


Vi skal både være i bevægelse og samtidig blive klogere på hvad der sker i kroppen når vi motionerer og ikke mindst hvorfor det er så utroligt vigtigt.

Undervejs på ruterne vil vi gøre stop og Dagmar vil introducere og afprøve forskellige træningsøvelser samt give os indsigt i virkningerne af motion og træning, og hvor lidt der skal til, for at optimere vores helbred.

Det er altså en form for ”3-i-1 arrangement” med gåtur, træning samt input til træning og motion.

Der er 5 enkeltstående motionsture som kræver tilmelding.
Læs mere om samarbejdet og turene nedenfor.

Sorter efter

Samarbejdet om motionsturene på Hjertestierne

At vise hvordan vi kan bruge hjertestierne til mere end blot en gåtur.
At skabe et aktivt fællesskab omkring hjertestierne, som fremmer både folkeoplysning om motion og dyrker det aktive fællesskab.

Når vi samles for i fællesskab at udforske hjertestierne, så skal vi også dyrke netop fællesskabet i træningen, da dette for mange er en væsentlig motiverende faktor for træning.  

Dagmar Lybæk Sieg er hjertefysioterapeut hos Heartfit i Viborg og hjertemotionsinstruktør i Hjerteforeningen. Hun vil guide turene og være behjælpelig, hvis der er behov for hensyntagende øvelser.

Vi håber, at deltagerne efter hvert arrangement kommer hjem med en dejlig energigivende følelse i kroppen samt med inspiration til hvorledes det er muligt, at gøre gåturene (endnu) mere effektive.

Praktisk info
Der er afsat 2 timer til hver tur.

Deltagelse i arrangementet kræver at man kan gå mellem 4 og 7 km, da det er længden på Hjertestierne. Tag tøj på efter vejret og som det er muligt at træne i. Gerne lag-på-lag, så er det nemmere at regulere varmen.